Førstkommende lørdag går startskuddet for årets store musikkfest på NRK, Melodi Grand Prix. Konkurransen strekker seg over seks direktesendinger hver lørdag fremover fra H3 Arena på Fornebu med finalen 19. februar som det store høydepunktet.

Allerede nå har NRK bestemt at ingen av delfinalene vil foregå med publikum i salen. Det til tross for at regjeringen torsdag åpnet for at man kan ha inntil 200 publikummere på innendørsarrangementer, en firedobling sammenlignet med taket på 50 som ble innført sammen med de øvrige restriksjonene i desember.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, begrunner blant annet avgjørelsen med risikoen for smitte i produksjonen.
 
- Vi kommer ikke til å åpne opp for publikum under delfinalene, på bakgrunn av en rekke faktorer. Deriblant produksjonstekniske tilpasninger som nå er gjort, samt for å begrense risiko for smitte og karantene. Vi jobber derimot for å fylle H3 arena med publikum under finalen 19. februar. Vi vil ta en endelig avgjørelse tidlig neste uke, sier han.
 
NRK tar flere grep for å holde hjulene til Melodi Grand Prix i gang i en krevende smittesituasjon, inkludert opptak av opptredener på forhånd.

- Vi jobber under et strengt smittevernregime og med scenarioplaner ved en eventuell smitte eller karantenesituasjon. Dette innebærer blant annet opptak av prøver som vil benyttes hvis artisten ikke kan stille under direktesendingen. Opptak av back-up til første delfinale ble gjort i går.

Mira Craig, Frode Vassel, TrollfesT og Eline Noelia skal kjempe om den første finaleplassen i morgendagens delfinale.

Les også: Her er årets artister i Melodi Grand Prix