På Dagsrevyen tidligere denne uken vekket NRKs fremstilling av Ida Wolden Baches CV i «kampen» mot Jens Stoltenberg om jobben som ny sentralbanksjef sterke reaksjoner på sosiale medier. Til Kampanje, som først omtalte innslaget, kunne Trond Blindheim, dosent ved Høgskolen Kristiania, fortelle at han hadde fått med seg debattene i sosiale medier og at han reagerte på samme måte.

Blindheim mente innslaget nærmest fremstod som «en søknad for Stoltenberg, og ikke for henne».

- Hun blir fremstilt som en renspikka akademiker uten erfaring, men det stemmer ikke. Hun har mer praktisk erfaring enn Stoltenberg, så denne fremstillingen er feil. Hun har erfaringen som skal til for å bli en god sentralbanksjef, sa Trond Blindheim til Kampanje.  

Les også: Dagsrevyen kritiseres for «famøs» CV-glipp: - Som en søknad for Stoltenberg

Dagsrevyen torsdag kveld forsøkte programleder Ingvild Bryn etter beste evne forsøke å rette opp inntrykket.

- Vi sa muntlig at Ida Wolden Bache har gjort mye i Norges Bank siden hun kom inn som forskningsassistent i 1998, men vi har fått tilbakemeldinger på at CV’en, slik den var fremstilt skriftlig, var noe mangelfull. Derfor fyller vi inn noen av de viktigste rollene Wolden Bache har hatt i Norges Bank, sa Bryn.

Deretter gikk Bryn mer grundig igjennom de ulike stillingene og oppgavene hun har hatt i Norges Bank som assisterende direktør og direktør ved pengepolitisk avdeling og direktør for finansiell stabilitet. I tillegg kunne Bryn fortelle at Wolden Bache hadde vært seniorøkonom i Handelsbanken og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

Hanna Elisabet Thorsen, redaksjonssjef i Dagsrevyen i NRK, kunne til Kampanje fortelle tidligere i dag at de hadde registrert både diskusjonen og debatten.

- Men vi mener at vi totalt sett fremstiller dette balansert, og at vi fyller ut muntlig i tillegg til den grafiske fremstillingen, sa Thorsen.

Videre sa Thorsen at målet «var å fremstille dette mest mulig balansert, og å gi en nøktern og presis presentasjon av de to kandidatene».

- Totalt sett mener vi at vi fremstiller det riktig, men da må det muntlige med. Det vi kan diskutere, er om vi burde vært mer utfyllende grafisk i Wolden Bache sin CV, sa Thorsen.

Sammenlignet CV'er:

Tirsdag kunne Petter Oulie-Hauge presentere de to kandidatene til stillingen som ny sentralbanksjef. Flere reagerte på den mangelfulle fremstillingen av Ida Wolden Baches CV.