– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har klart nynorskkravet i 2021, men samtidig skulle det bare mangle. Det er en del av samfunnsoppdraget vårt at vi skal styrke, utvikle og bruke nynorsken, sier kringkasterens språksjef Karoline Riise Kristiansen til NRK.

På NRK2 er hele 32,2 prosent av innholdet på nynorsk, mens på NRK.no er det kun 18,8 prosent. Kravet om at minst en firedel av innholdet til NRK skal være på nynorsk kom i 1970, men det var først i 2019 at målet ble nådd, og i 2020 røk nynorskmålet igjen.

Noregs Mållag er fornøyd med framgangen, og også at det er gode tall fra barnekanalen NRK Super, der 28,6 prosent av innholdet er på nynorsk. Samtidig mener de det skriftlige innholdet fortsatt har mye å gå på.

– Det er viktig å trekke fram at det har vært en framgang med nynorsk på nett, men der håper jeg man når 25 prosent i framtida, sier mållagets fungerende leder Synnøve Marie Sætre.

– I mange år opplevde vi at NRK tok lett på kravet, og nynorskarbeidet sto litt på stedet hvil. De siste årene har vi derimot sett en langt større innsats, og det vises i målingene. Jeg tror NRK har tatt inn over seg det helt unike ansvaret de har for mediemangfoldet i Norge, sier daglig leder Kjartan Helleve i Kringkastingsringen i en pressemelding.