NRK og komiker Herman Flesvigs humorserie «Førstegangstjenesten» har uten tvil vært en av kanalens største suksesser de siste årene. I tillegg til å være kritikerrost, slo både første og andre sesong av den populære serien seertall-rekorder. 

I fjor vår ble det kjent at Flesvig, som sammen med sin makker Mikkel Niva er Norges mest populære podkast-profil, forlot NRKs podkast-plattform for å heller gå til den Schibsted-eide konkurreten Podme. Den nye podkasten har premiere denne uken

I høst skrev Kampanje om at Flesvigs TV-kontrakt hos NRK også nærmet seg slutten. Da sa NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen at Flesvig var tilknyttet NRK ut 2021. 

- Så blir det en litt løsere tilknytning etter nyttår og så tenker jeg at det er ganske uproblematisk, sa Halvorsen.

Han var tydelig på at NRK ønsket å fortsette samarbeidet med Flesvig, men sa også at Flesvig kunne gå videre til en annen TV-kanal dersom han ønsket.

På spørsmål om de har fornyet TV-kontrakten med Flesvig, er Halvorsen nå ordknapp. 

- Jeg kan si nesten ingenting, annet enn at vi er i samtaler om nye prosjekter, men utover det kan jeg ikke si noe.

- Kommer det mer TV med Herman Flesvig på NRK?

- Vi får se. Noe mer kjøtt på beina enn det kan jeg ikke gi deg, sier han. 

- Den heteste TV-profilen
Kampanje har vært i kontakt med Flesvigs manager Laila Robe. Hun ba om å få tilsendt spørsmål skriftlig, men har så langt ikke svart på dem. 

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes, som både jobber for store selskaper som TV 2 og Amedia og med idrettsprofiler som Karsten Warholm og Johannes Høsflot Klæbo, sier at Flesvig nå uten tvil er en av de mest ettertraktede profilene i TV-bransjen. 

- Flesvig har for det første bred apell. Han er ingen smal komiker, det han driver med er massekommunikasjon. Førstegangstjenesten, som er en bred serie, hadde høye seertall. Det å ha vært på NRK i så måte og ha hatt en suksess, det skaper verdier, sier Gimnes. 

Han mener at i tillegg til å ha en høy kjennskap i den norske befolkningen, er Flesvig også en sterk merkevare med positive assosiasjoner. 

- Han er en av de aller, aller heteste profilene innen den norske TV-industrien. Mange vil nok mene at han er den aller heteste. Jeg vil gå så langt som å si at han er en av de ypperste innenfor TV-profiler og underholdning, sier Gimnes. 

Mener TV-kanalene nå kjemper om Flesvig
Gimnes sier at selv om mange TV-kanaler nå trolig kjemper om Flesvig, så er det ikke nødvendigvis slik at Flesvig velger å gå etter pris. 

- Han må også tenke på sin markedsverdi fremover. Å gå for en høyest mulig pris nå er ikke nødvendigvis det riktigste for ham, sier han.

- Hvilke andre aktører enn NRK er det sannsynlig at ønsker å kapre Flesvig til en TV-kontrakt? 

- Det vil overraske meg hvis ikke alle de tre norske kommersielle store aktørene, TV 2, TV 3/Nent og TV 2/Discovery ikke var interessert i ham. Ettersom strømmeaktørene satser mer og mer i Norge og Norden, så ser jeg ikke vekk i fra at han er et navn og en profil som kan aktuell for Netflix, HBO, Paramount+, Disney+ og Amazon. 

Gimnes sier at TV-markedet nå er veldig spennende, ettersom de tradisjonelle kringkasterne og strømmetjenestene kjemper om de samme profilene. 

- Nå har vi snakket om de tradisjonelle TV-tjenestene og strømmetjenestene, men for eksempel VG-TV er også en aktuell aktør, avslutter han. 

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 vil ikke si noe mer om saken enn følgende:

- Vi er alltid interessert i å jobbe med flinke folk!