Mediekonsernet Schibsted har lenge hatt et mål om å selge seg ned i den internasjonale rubrikkgiganten Adevinta som i fjor nådde en toppnotering på Oslo Børs med en aksjekurs på 188 kroner.

Nå har kursen ifølge Finansavisen falt med 45 prosent og omsettes for i overkant av 102 kroner. Kepler Chevreux-analytiker Markus Borge Heiberg tror det nå vil ta lenger tid for Schibsted å selge seg ned i selskapet.

- Det er tenkelig at det vil ta lengre tid å realisere aksjene nå, sier han til avisen.

Schibsted eier i dag 33 prosent av Adevinta, noe som utgjør en verdi på 42 milliarder kroner. På toppen var aksjene verdt 76 milliarder kroner, men kursfallet har barbert bort nesten 35 milliarder kroner. Konsernsjef Kristin Skogen Lund sier kursutviklingen naturlig nok spiller inn med tanke på et nedsalg. 

- Som vi har sagt tidligere planlegger vi å redusere eksponeringen i Adevinta i løpet av de kommende årene for å kunne gjøre attraktive investeringer innenfor vår kjernevirksomhet og for å rebalansere porteføljen vår. Hvordan og når vi vil gjøre dette avhenger av flere ting, og aksjekursen er selvsagt et element som spiller en rolle, sier Skogen Lund i Schibsted til Finansavisen.