Norges mest populære podkast-programledere, Mikkel Niva og Herman Flesvig, har premiere på sin nye podkast «Storefri med Mikkel og Herman» denne uken.

De har tidligere ledet «Friminutt» på NRK, men etter at de inngikk en ny avtale med Schibsted, blir den nye podkasten eksklusivt tilgjengelig for betalende lyttere på Schibsted-plattformen Podme.

- Vårt håp og ønske er at lytterne fortsatt vil dele litt av fritiden sin med oss. Enten man har storefri midt i skoledagen eller på vei hjem fra jobb. Vi trekker oss i alle fall ikke inn i klasserommet med det første, sier Niva og Flesvig i en pressemelding fra Schibsted.

De forteller videre at de ikke har som mål å finne opp kruttet på nytt.

- Vi satser på å skape like meningsløst innhold som før. For vår egen del er de største endringene nye adgangskort, og en ny pad med mange flere knapper. For lytterne blir selvsagt Podme en ny app å forholde seg til, men utover det er den største endringen at vi har fått ny e-postadresse, sier Niva og Flesvig.

Daglig leder for Podme i Norge, Kristin Ward Heimdal, gleder seg til lanseringen.

- Vi er utrolig glade for at Mikkel og Herman nå er på plass i Podme-universet, og gleder oss veldig til å høre på alt det morsomme innholdet de skal lage fremover. Storefri blir en viktig del av vårt underholdningstilbud, og vi har stor tro på at podkasten kommer til å bli godt likt av våre lyttere, sier hun.

Radiosjef Cathinka Rondan i NRK er ikke overrasket når hun hører det nye navnet på podkasten.

- Dette gjettet vi strengt tatt på før nyhetene i dag. Vi ønsker de masse lykke til, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.

NRK eier fortsatt «Friminutt»-navnet, men det er foreløpig usikkert om og hvordan de vil bruke det fremover. Rondan skriver at det er noe de vil vurdere.