Mikkel Niva og Annika Momrak må holde fortet i Melodi Grand Prix under kveldens delfinale, som er den tredje i rekken. Deres programledermakker Kåre Magnus Bergh har fått korona og må bli hjemme. Det skriver NRK i en pressemelding. Forrige helg var det Momrak som måtte holde seg hjemme.

- Ja, dette er vel første gang jeg ikke kan stille til sending. Men, det går bra med meg, fikk tredje dose i starten av januar, så er ikke veldig syk, sier Bergh i en meldingen.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, sier at produksjonen er sterkt berørt av smitten.

 - Smitte og sykdomssituasjonen har vært krevende gjennom hele MGP-sesongen, men nå nærmer vi oss en sendekritisk situasjon. Vi jobber intenst i kulissene for å holde produksjonen flytende, og krysser alt vi har for at vi kommer i mål. Tross den kjedelige situasjonen holder teamet motet oppe, og artistene er glade og klare for å lage en heftig musikkfest i kveld, sier han.

Tidligere denne uken ble det kjent at artistduoen Subwoolfer hadde blitt rammet. De skulle egentlig stått på scenen i kveld, men er blitt erstattet av Nortkid, som egentlig skulle spille i den femte delfinalen.

Les mer: Maskerte Melodi Grand Prix-artister rammet av korona