Fredag måtte TV-seerne vente en time lengre enn vanlig for å få med seg «Mesternes mester» på NRK1, men det var det til gjengeld mange som gjorde. Sendingen hadde totalt 1.308.000 seere og ble igjen helgens mest sette program, uavhengig av TV-kanal, langt foran nummer to på listen, «Nytt på nytt» med 865.000 seere.

Det viser ferske tall fra Kantars TV-måling.

NRK hadde satt av en drøy time i beste sendetid til feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra 18-årsdag fredag, og det var det 601.000 seere som fikk med seg.

Merkedagen møtte konkurranse fra kronprinsfamiliens egen favoritt, «The Voice», som hadde 699.000 seere på TV 2.

Lørdag stod duellen igjen mellom Melodi Grand Prix på NRK1 og «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Totalt 574.000 seere fikk med seg andre delfinale av NRKs sangkonkurranse, og selv om det er 128.000 flere enn TV 2s artister klarte å samle, utgjør det en nedgang på over 200.000 seere på ett år for Melodi Grand Prix.

Les mer: Kraftig smell for Melodi Grand Prix - har mistet over 200.000 seere

Rett før TV-helgen ble sparket skikkelig i gang, kunne TV 2 og Telenor legge en syv uker lange konflikt bak seg og presentere en ny avtale som ga 550.000 husstander umiddelbar tilgang på TV 2s kanaler. 

Det er ikke mulig å få øye på en tydelig Telenor-effekt verken for «The Voice» eller «Hver gang vi møtes» i Kantars TV-tall, men «Farmen kjendis» fikk et løft med 661.000 seere på søndag. Det utgjør en oppgang på 103.000 seere på én uke.

Les mer: TV 2 og Telenor enige om ny avtale - avslutter TV-konflikten

Les også: En halv million så Rådebank-premieren