Den trettende sesongen av «Mesternes Mester» hadde premiere på NRK lørdag kveld og nytt av året er Aksel Lund Svindal som har tatt over etter Dag Erik Pedersen som programleder for det populære programmet.

Nå foreligger fasit på Aksel Lund Svindals programlederdebut i «Mesternes mester» og etter to dager med seing, både lineært og digitalt, fikk den tidligere superalpinisten 1.284.000 seere i såkalt Total Screen Rating, som altså inkluderer direktesendt TV, repriser, opptak og nett-TV.

Dermed ble programmet det desidert mest sette programmet både i jula og nyttårshelgen samlet sett. «Mesternes Mester» slo til og med «Kvelden før kvelden» som Kampanje tidligere har omtalt

Seertallene er imidlertid noe lavere enn i fjor da 1.334.000 fikk med seg premieren på Dag Erik Pedersens siste sesong som programleder for «Mesternes mester».

Samtidig er seertallene høyere enn fra 2020 hvor tallene var 1.203.000 i Total Screen Rating etter to dager med seing. Det viser tall fra NRKs analyseavdeling og Kantars TV-meterundersøkelse.

Prosjektredaktør for «Mesternes Mester», Pia Basberg, er godt fornøyd med premieren. 

- Dette er en fantastisk start for «Mesternes Mester». Det er utrolig gøy at vi er på sesong tretten og at nordmenn fremdeles samler seg rundt programmet. Jeg tror seertallene bare kommer til å øke utover uken, sier Basberg.

- Svindal har levert skikkelig 
Basberg forteller til Kampanje at hun synes Svindal har levert som programleder og at det lover godt for en ny runde for den tidligere alpinstjernen.

- Aksel Lund Svindal har levert skikkelig som programleder for «Mesternes Mester». Han er utrolig dedikert når han går inn i ting og er veldig til stede. Det er et fag å være programleder, og han tok rollen skikkelig på alvor. Jeg syns tallene lover godt for en sesong 14 med Svindal som programleder, sier Basberg.

I to år på rad har «Mesternes mester» blitt spilt inn i Norge, Basberg forteller at en eventuell sesong 14 kan bli spilt inn utenlands. 

- Det er pandemien som har styrt hvor vi har hatt innspillingene. Hvis det blir ny sesong og pandemien tillater det, så har vi lyst til å reise utenlands for å spille inn programmet, sier Basberg. 

Les også: Nok er nok for Dag Erik Pedersen - slutter i «Mesternes mester» etter 12 sesonger

- Stolt og smigret
Da nyheten om at det var Aksel Lund Svindal som skulle ta over, kunne den tidligere deltagerne i programmet og alpinisten fortelle følgende.

- Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt. Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i «Mesternes mester» denne sesongen. Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av, sa Aksel Lund Svindal i fjor da det ble kjent at han skulle ta over som programleder.

Les også: Aksel Lund Svindal blir programleder for Mesternes mester