Saken er oppdatert med kommentarer fra NRK. 

«Kampen» mellom Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg om å bli Norges nye sentralbanksjef, ser ut til å være Norges store politiske drama om dagen. 

Tirsdag 11. januar ble saken igjen tatt opp i Dagsrevyen på NRK. «Hvem er best egnet?», spør NRK i innslaget - men mange reagerer på hvordan Wolden Baches CV blir fremstilt. 

Blant annet reagerer tidligere mediepolitiske talsperson i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas:

- Og akkurat derrr rundet vi pinlig, NRK, skriver han i et Facebook-innlegg der han deler en skjermdump fra Dagsrevyen-innslaget. 

- Det der er noe av det verste jeg har sett fra NRK. Snakk om hybris syndrom, skriver han. 

- Dagsavisen og NRK forsøker i alle fall ikke å late som. Sikkelet formelig renner, skriver han også. 

Han ønsket ikke å utdype kritikken til Kampanje. 

- Fremstillingen er feil
Trond Blindheim, dosent ved Høgskolen Kristiania, sier at så innslaget, har fått med seg debattene i sosiale medier og at han reagerte på samme måte.

- De fremstiler henne som en akademisk tåkefyrste. De fremstiller det som at Wolden Bache kun har hatt forskningsassistent-stillinger, mens hun faktisk er visesentralbanksjef i Norge. Hun har peiling på pengepolitikk og finansstabilitet, og har jobbet seg oppover i systemet fra da hun begynte for mange, mange år siden. De har hoppet over all den praktiske erfaringen hennes fra Handelsbanken og Sentralbanken, der hun har vært i direktørstillinger, sier Blindheim. 

Han sier at innslaget nærmest fremstår som «en søknad for Stoltenberg, og ikke for henne».

- Hun blir fremstilt som en renspikka akademiker uten erfaring, men det stemmer ikke. Hun har mer praktisk erfaring enn Stoltenberg, så denne fremstillingen er feil. Hun har erfaringen som skal til for å bli en god sentralbanksjef, sier han.

- Tendensiøst av NRK
- Hvorfor tror du NRK har valgt å gjøre det på denne måten?

- Nei, det kan man lure på. Jeg googlet henne med en gang da jeg så innslaget. Jeg visste ikke så mye om henne, men man ser jo at hun har lang, lang erfaring som ikke er trukket frem. Dette er tendensiøst av NRK: «Nå skal vi vise det norske folk hvem som fortjener stillingen», sier Blindheim.

- Tror du at dette er en glipp fra NRKs side, eller har de gått inn i saken med en for tydelig vinkling?

- Jeg vil kalle det en famøs glipp. Her er det tydelig at det er noe som mangler, avslutter Blindheim. 

NRK: - Fyller ut muntlig
Hanna Elisabet Thorsen er redaksjonssjef i Dagsrevyen i NRK. 

- Kjenner du deg igjen i kritikken? 

- Vi registrerer at det er en diskusjon og en debatt her, men vi mener at vi totalt sett fremstiller dette balansert, og at vi fyller ut muntlig i tillegg til den grafiske fremstillingen, sier Thorsen.

- Ja, for programlederen går mer detaljert inn på CVene muntlig? 

- Ja, og det er et viktig poeng å få frem. 

- Flere mener likevel at dette innslaget er vinklet i Stoltenbergs favør. Hva tenker du om den kritikken? 

- Målet vårt er jo å fremstille dette mest mulig balansert, og å gi en nøktern og presis presentasjon av de to kandidatene. Totalt sett mener vi at vi fremstiller det riktig, men da må det muntlige med. Det vi kan diskutere, er om vi burde vært mer utfyllende grafisk i Wolden Bache sin CV.