Livet ha gått videre i rånerbygda Bø selv om sorg en etter tapet av Sivert fortsatt er til stede.2Den 20 januar vises begynnelsen på slutten av trilogien «Rådebank» i NRK TV.

- Det er naturlig nok både fint og litt leit. Fint at vi fikk tillit av NRK P3 til å fortelle historien hele veien, leit at jeg ikke lenger skal dikte i dette «Wunderbaumuniverset» som har vært så altoppslukende for meg i fire år, sier serieskaper Linn-Jeanethe Kyed.

Hun har blant annet vært nominert til «Årets medienavn» av Kampanje for arbeidet med serien.  Det er nemlig en prisbelønnet serie som nå går mot slutten. Serien vant sju priser under Gullruten 2021, blant annet i klassene «Beste dramaserie», «Beste skuespiller» (Odin Waage), «Beste regi» (Daniel Fahre) og «Beste manus» (Linn-Jeanethe Kyed). «Rådebank» vant også «Seriekritikerprisen» i 2021 i kategorien «Årets TV drama», ble tatt ut til hovedkonkurransen på «Festival de la Fiction de La Rochelle» i 2021 og var nominert til «Beste europeiske TV-drama».

-  Det er trist å avslutte Rådebank-sagaen, men vi er glade for at historien fikk utfolde seg slik den var tenkt fra start. Det er ikke alltid vi får muligheten til det, men Rådebank traff en nerve i publikum som gjorde at vi kunne bestille både sesong to og sesong tre. Nå gleder vi oss til å vise frem del tre av historien, både avslutningen og alt det fine den rommer frem til det, sier produsent i NRK P3, Melike Leblebicioglu Kaveh.

I den siste sesongen har Hege og GT tatt forholdet et skritt videre og de har ifølge en melding fra NRK «det så bra sammen at Hege holder pusten for hver dag som går.». 

- Vi ønsker også i denne sesongen å vise hva usunne idealer kan gjøre med folk i tillegg til å rokke ved etablerte kjønnsroller, sier Kyed.

Den forrig sesongen fikk svært gode tilbakemeldinger for måten serien snakket om selvmord blant unge. Med tredje sesong av Rådebank håper hun at publikum vil bli inspirert til å tenke over eksistensielle spørsmål som «hvem lever ditt liv?» og «er du tøff nok til å leve det livet som er best for deg?»

Det er serieskapers valg å avslutte «Rådebank» etter tre sesonger.

- Jeg har fullført mitt mål om å skape en ektefølt serie i tre deler om noen fine mennesker fra bygda. Det er slutt nå, sier Linn-Jeanethe Kyed.