Som Kampanje tidligere har omtalt så går motoren i Aller Media-konsernet på høyt turtall og med Dagbladet som den største energikilden. Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, sier fjorårsresultatet rett og slett ble «historisk høyt».

- Det er veldig positivt, og det handler også om at vi har hatt vekst over flere år og tatt en sterk posisjon som nyhetsleverandør. Stadig flere ønsker å bruke innholdet vårt og vi har i dag en dekning 2,2 millioner mennesker og satser stort på nyheter kombinert med underholdningsjournalistikk. Vi satser tungt både på breaking news og egne avsløringer, forteller sjefredaktør Alexandra Beverfjord til Kampanje.

Hele 100 millioner kroner gikk Dagbladet med i pluss i det avvikende regnskapsåret som Aller Media avsluttet 30. september i fjor. Overskuddet gir Dagbladet en driftsmargin på 17 prosent. Siden 2018 har antallet daglige sidevisninger økt med 98 prosent.

- Hvordan skal dere toppe disse resultatene?

- Det er et sterkt resultat og det er drevet frem av et godt marked og mye bra jobbing i salgsavdelingen som har gjort en kjempejobb. Vi investerer også masse i mer journalistikk, både i redaksjonen og innenfor teknologi, data og salg, sier Beverfjord.

Dagbladets leser- og seervekst gir også utslag på inntektene. Dagbladet opplevde i fjor vekst mot året før og omsetningen endte på 604 millioner. Aller Media kunne blant annet skilte med digital annonseomsetning på hele 400 millioner kroner og en kraftig vekst sammenlignet med forrige regnskapsår og mediekonsernets første kvartal.

- Vi posisjonerer oss for videre vekst. Vi har tenkt å vokse, sier Beverfjord.

For den som følger mediemarkedet tett har det vært mange kritiske stemmer rundt Dagbladets journalistikk og tabloide stil den siste tiden. Sjefredaktøren er ikke bekymret med tanke på egen merkevare.

- Dagbladet er en massespredd, tabloid riksavis og vi er kanskje den avisen det snakkes høyeste om i Norge, men sånn har det vært i store deler av vår 153-årige historie. Vi er uærbødige og direkte og konfronterende i stilen og det er en stil som både begeistrer og engasjerer. Vi kommuniserer med større bokstaver enn andre medier og har en unik posisjon i den norske mediefloraen. Men spennet Dagbladet står i der tunge nyheter, knivskarpe kommentarer og prisvinnende dokumentarer får stå ved siden av kjendisnyheter fører til irritasjon hos enkelte. Men det lever vi godt med og det er heller ingen ny kritikk.  Husk på tittelen til jubileumsboka som kom i 1994 på 125-årsdagen vår, «Utskjelt og utsolgt». Dagbladet-merkevaren står veldig sterkt, sier Beverfjord.

Før jul ble det kjent at Dagbladet skal gjennom en historisk satsing, og investerer i mer enn 30 nye årsverk. De siste månedene har avisa sikret seg en rekke nye reportere. I tillegg har man de siste årene hatt en markant oppbemanning innenfor web-TV, under ledelse av Mads A. Andersen. Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen, er i full gang med å bygge ut på nyhetsgulvet.

- Det har vært et spesielt år vi har lagt bak oss journalistisk, hvor en rekke store hendelser har preget nyhetsbildet. Både Gjerdrum-skredet, kongresstormingen i USA, regjeringsskiftet her hjemme og nok et år med pandemi har vært store journalistiske satsinger for oss. Samtidig har det vært viktig for oss å prioritere store graveprosjekter. I 2022 vil vi få en historisk oppbemanning i Dagbladet, noe som er en gave til våre lesere og seere. Vi satser knallhardt, og skal bli enda bedre, større og sterkere, sier Hansen.