PR-byrået Geelmuyden Kiese bekrefter et kundeforhold med Kasakhstan til Vårt Land.

– Vi hadde en avtale med landets ambassade i Oslo, og bisto dem med rådgivning innen kommunikasjon knyttet til business, kultur, historie og relasjonene til Norge både i 2020 og 2021, skriver managing partner Marit Høvik Hartmann i Geelmuyden Kiese i en e-post til avisa.

I november i fjor stod byrået bak et 24 sider langt annonsebilag om landet, som ble distribuert gjennom Dagbladet.

Vårt Land skriver at kasakhstanske myndigheter siden 4. januar har slått hardt ned på opptøyer i den tidligere sovjetstaten, og at 164 mennesker så langt skal være drept i uroen. Mens demonstrantene uttrykker misnøye med myndighetene og økte gasspriser, hevder president Kassym-Jomart Tokajev at landet har vært utsatt for et kuppforsøk.

- Situasjonen du viser til som har inntruffet nå er naturligvis en dramatisk og trist utvikling. Men dette er en del av en større debatt som vi gjerne engasjerer oss i ved høve. Kasakhstan har utfordringer i forhold til menneskerettigheter. Men vi har en grunnleggende tro på dialog, både innad i et land og mellom land, skriver Hartmann til avisa.