Debatten-programleder Fredrik Solvang, som har 135.000 følgere på Instagram, skaper ofte mye engasjement og debatt i sosiale medier. Da NRK og Debatten nylig søkte en ny medarbeider som skal være med å styrke redaksjonen digitalt, prøvde Solvang seg på noe nytt: 

- Hei, har du lyst til å jobbe med meg? Debatten-imperiet skal ekspandere, og jeg har lyst til å jobbe med deg! Hvem du er? Du er en som kan det jeg ikke kan - nemlig videoredigering, som du kan se, sier Solvang innledningsvis i et av de to Instagram-innleggene han har lagt ut på sin Instagram-profil på søken etter en ny kollega. 

Debattens redaksjonssjef Solveig Tvedt sier til Kampanje at stillingen fikk 71 søkere, og at dette er rekordmange søkere til en stilling i Debatten-redaksjonen. 

- Det er mange og flere enn vanlig på en så spisset utlysning. Vi ser at det er hovedvekt av yngre søkere. Mange har kompetansen vi er ute etter. Så det blir spennende å gå dypere inn i søknadene, sier Tvedt.

I tillegg til Solvangs Instagram-innlegg, har redaksjonen også utlyst stillingen på bransjenettsteder.

- Tror du Solvangs innlegg på Instagram har hatt en effekt på mengden søkere?

- Før helgen var det va 40 søkere. Da søknadsfristen utløp søndag var det 71. Da hadde Fredrik lagt ut en ny snutt på insta, så det har det nok, sier hun.

Solvang: - Veldig gøy
Debatten-programleder Solvang sier at han valgte å lage stillingsutlysninger i form av Instagram-innlegg, nettopp fordi redaksjonen søker en som kan jobbe med digitalt innhold og sosiale medier.

- Da finnes det ikke noen bedre arena å fiske på enn på Instagram.

Solvang sier at det er «veldig hyggelig og veldig gøy» at stillingen har fått rekordmange søkere, men at det ikke er hans jobb å vurdere søknadene.

- Hva synes du om at dere har fått inn flest unge søkere?

- Det er også gøy. Da har alt funket! ler Solvang.

Se Instagram-innleggene her og her

Skal ta «krafttak» for å nå ynge målgrupper
Tvedt forteller at NRK Nyheter har en egen redaksjon som styrer nyhetsredaksjonens innhold sosiale medier. 

- For en del år siden var det noen prosjekter der vi i Debatten jobbet litt med det, men nå tenker vi at vi skal gjøre et skikkelig krafttak. Fredrik er kjempeflink i sosiale medier selv, men det blir mye for han, og derfor ønsker å styrke redaksjonen med den type ressurs, sier hun. 

- Ønsker dere også å nå ut til en yngre målgruppe?

- Ja, det som er gøy med Fredrik er at han både appellerer til en eldre og til en yngre målgruppe – men de yngre aldersgruppene ser ofte ikke på NRK 1. De forholder seg til NRK på nett og i sosiale medier. Vi vil også styrke innholdet vårt NRK.no, og nå kommer redaksjonen til å ta mer ansvar for dette selv. Vi vil se på hva slags innhold vi kan produsere om Debatten og om Fredrik for å appellere til yngre søkere.

Les også: Klagene fortsetter å renne inn på NRKs julekonsert: - Avkristning av jula