TV 2 har Petter Northug. NRK har Torgeir Bjørn, og i Viaplay finner du også Åge Skinstad sammen med Dyrhaug.

Der er også en rekke utenlandske tidligere skiløpere som jobber med langrenn på TV.

Dyrhaug trives som den berømte plommen i egget i sin nye rolle. Senere i dag skal han ta imot vinnerne og resten av feltet etter den harde turen opp monsterbakken på den siste etappen av årets Tour de Ski.

– Da jeg først skulle legge opp, er jeg veldig glad for at jeg fikk denne jobben. Jeg er fortsatt i miljøet og er glad i langrennssporten. Derfor trives jeg veldig godt med dette, sier Dyrhaug til NTB etter å ha kost seg i de flotte løypene under supre forhold i Val di Fiemme.

Der gikk han runde på runde i rolig tempo sammen med blant andre den tidligere landslagskameraten Didrik Tønseth.

– Jeg har vært aktiv skiløper inntil nylig og kjenner landslagsløperne veldig godt. Jeg håper at jeg kan komme litt tettere innpå og vise det litt fra innsiden, sier 34-åringen fra Tydal.

Nødvendig
Han er ikke redd for å bli for tam eller ikke tørre å si meningene sine til hele det norske folk selv om han kjenner de fleste som konkurrerer, svært godt.

– Selv om vi er gode venner, er det viktig å gi ros når det skal gis og ris når det er nødvendig. Det er jeg også veldig vant til fra toppidrettsmiljøet som jeg kommer fra. Der er vi vant til å være ærlig med hverandre, og det er stor takhøyde. Det skjønner også utøverne.

– På hvilken måte da?

– De godtar mye, og de skjønner også at om de ikke går fort nok eller har gjort noen valg som det kan stilles spørsmål ved. De skjønner at det er vår jobb å si fra om det.

– Er det noe du kunne ha tenkt å holde på med på fast basis?

– Ja. Nå er jeg i gang med det første året, og jeg trives godt med det. Per nå har jeg lyst til å fortsette i Viaplay og være med på å formidle langrenn. Det er også artig å være med på å bygge opp noe nytt. NRK har hatt sendingene i alle år og har vært stødig og solid, og så prøver vi å bygge opp et nytt vintersportsstudio med å ta det videre med nye øyne. Det tror jeg er sunt.

Trenerjobb?
– Du er også inne i padelbransjen?

– Ja, vi er i ferd med å sette opp den tredje hallen. Denne gangen i Bodø i Bodø. Vi var fire kompiser fra skimiljøet som startet med det i august/september 2020. Selv om vi solgte oss ut i desember, skal jeg fortsette å jobbe litt videre med det.

– Du er kanskje også en type som kunne ha passet godt som trener i skimiljøet. Er det noe som frister?

– Det er ikke noe som jeg har tenkt på akkurat nå, men jeg skal heller ikke avskrive det. Jeg er glad i langrennssporten og har satset på det siden jeg var 16 år. Derfor synes jeg det også er artig å være med å formidle det på TV.