Det bekrefter Discoverys kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i en e-post til NTB. Samme avgjørelse har mediehuset gjort i Sverige.

- Den opprinnelige planen var å sende 44 personer til Beijing. Den nye planen er å sende 20 personer. Det viktigste grepet vi gjør, er å flytte all kommentering til Oslo, sier McBride og fortsetter:

- Det er utfordrende å produsere et så stort arrangement som OL i en pandemi, og det er knyttet usikkerhet til eventuelle karantener og isolasjon ved ankomst i Beijing. Forholdene er uforutsigbare, og for å minimere risiko knyttet til produksjonen og de redaksjonelle teamene, har vi besluttet å sende færre folk enn planlagt.

Discovery er rettighetshaver for OL i både Norge og Sverige. McBride understreker at selskapet har gode erfaringer med fjernkommentering fra fjorårets sommerleker i Tokyo.

- Vi har allerede teknisk personell til stede gjennom vår europeiske organisasjon, og med dagens teknologi er det fullt mulig å produsere og levere svært gode sendinger med storparten av bemanningen i Oslo.

- Skulle folk havne i karantene i Beijing, blir det vanskelig å jobbe. Her hjemme kan vi kommentere fra egen stue om det skulle bli nødvendig, sier McBride.

Beijing-lekene starter 4. februar. Discovery vil bruke TVNorge som hovedkanal for den norske OL-dekningen.

(©NTB)