David Toska blir gjest i TV 2s sjakkstudio under turneringen Tata Steel Chess, melder kanalen selv i dag. Ifølge VG markerte Toska seg som en god sjakkspiller og deltok i flere turneringer i tenårene. Toska er dog mest kjent for å ha blitt utpekt som hovedmannen for Nokas-ranet i 2004 der politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 sier til VG at de håper at Toskas bakgrunn ikke vil bli et forstyrrende element i sendingen.

- Vi får se. Håpet får være at Toska kommer igjennom med de kunnskapene og det engasjementet han har for sjakk. Da kan han utvilsomt bidra med noe positivt, sier Jansen Hagen til VG.

TV 2 har snakket med den avdødes politimannens sønn, som ikke har noen innsigelser til Toskas kommende TV-opptredener.

- Jeg har snakket med familien. Ingen hadde noen innsigelser på om dere bruker Toska. Alt som kan bidra til at han eller de andre domfelte kan bidra til samfunnet, er positivt, sier Kjetil Klungland til TV 2.