Det vakte sterke reaksjoner da TV 2 offentliggjorde David Toska som gjest i kanalens sjakkstudo under Tata Steel Chess-turneringen. Toska er ifølge kanalen en habil sjakkspiler, men han er først og fremst kjent for å være hovedmannen bak norgeshistoriens største ran, Nokas-ranet, der en politimann ble skutt og drept.

Avgjørelsen om å hente inn Toska som gjest har blitt kalt «smakløst» og «spekulativt», mens TV 2 på sin side har forsvart seg med at den ransdømte hovedpersonen har en viktig historie å fortelle om hva sjakken har betydd for han.

- Det er ikke så mange steder han kan bidra slik han kan gjøre med å fortelle sin historie om hva sjakken har betydd for ham, sa TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til VG mandag.

Den voldsomme oppmerksomheten saken fikk har imidlertid ikke latt seg omsette til seertall.

TV 2 opplyser overfor Kampanje at gårsdagens sending på TV 2 Sport 2 hadde et snitt på 18.000 seere. Seertoppen kom kl. 16.50 da 33.000 var innom.

- Omtalen i forkant kan sikkert ha hatt en viss betydning for interessen, selv om seertallene ikke er noe særlig høyere en andre sammenlignbare sjakksendinger på TV 2 Sport 2, sier pressesjef Jan Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Dagen før hadde sendingen et snitt på 22.000 seere.

Les også: - Inkassoselskap varsler verdiene sine med Røde Kors-sponsorat