«Lørdagskongen» Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix for åttende gang. Denne sesongen får han følge av to nye MGP-programledere; Annika Momrak (27) og Mikkel Niva (33).

- Jeg er helt i ekstase. Dette blir min debut som programleder på direktesendt TV, og det er så sykt fett at jeg får lov til å bare kaste meg ut i det! Kred til NRK for å satse på oss unge. Heldigvis har jeg to av Norges dyktigste programledere ved min side, Mikkel og Kåre Magnus. Jeg føler meg utrolig heldig som skal få gjøre dette sammen med to stykker jeg ser så opp til, sier Momrak.

Momrak er en profilert youtuber og blir nå tidenes yngste MGP-programleder. Hun er også kjent for å være en del av humorkollektivet «NRK 4ETG», men har også vært en synlig profil i andre sammenhenger. I tillegg vant hun også «MGP junior» i 2013 med bandet Unik 4 og låten «Så sur da».

- Jeg elsker musikk, glitter og glam, så dette er helt midt i blinken! Nå er det også snart ni år siden jeg selv startet min egen lille seilas i denne bransjen på scenen i Melodi Grand Prix junior. Sånn sett føles det litt som en ring som sluttes når jeg nå skal få være med å styre skuta i voksen-MGP, sier Momrak.

Mikkel Niva (33) er som Bergh også en rutinert programleder og medieprofil som har gjort mye forskjellig i løpet av få år. På CV-en har han blant annet NRK-programmene «Kvelden før kvelden», «TV-aksjonen», «Maestro», «Sommeråpent» og «MGPjr». Han har hatt stor suksess med Norges mest populære podkast, «Friminutt med Herman og Mikkel», og hatt en sentral rolle i «Gullruten»-vinneren «Førstegangstjenesten». Han har også deltatt i humorprogrammet «Brille» på TVNorge, samt «Alt er lov» og «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

- Jeg blir fort revet med så jeg ser for meg at jeg kan tilføre en god dose med kraftig engasjement. MGP er jo alltid veldig gøy fra start til slutt, men for våre kjære artister også en god dose alvor. Det er jo i tillegg til å være Norges største fest også en ganske tøff konkurranse hvor man ryker like fort ut som man kom inn. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å sørge for at de minuttene de får på scenen skal bli så gode som overhodet mulig, sier Mikkel Niva.

Ved siden av to nye programledere blir det flere endringer neste år. Den store musikkfesten vil bestå av fire delfinaler, «Sistesjansen» som skal gå live, og som alltid avrundes det hele med en gigantisk fest av en direktesending hvor årets vinner skal kåres.

Den første av fire delfinaler går av stabelen lørdag 15. januar og finalen med finner sted en drøy måned senere, den 19. februar. Vinneren skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Torino i mai.