Tidligere nærings-, kunnskaps- og arbeids- og sosialministeren i Erna Solbergs (H) regjering, Torbjørn Røe Isaksen, melder overgang fra politikken til mediebransjen. Han blir ny samfunnsredaktør i Schibsteds næringslivsavis E24 og melder seg samtidig ut av Høyre. Det er E24 selv som melder om dette.

- For meg er dette selvfølgelig en ny og spennende rolle. Jeg tar med meg mitt overordnede ideologiske ståsted, selvfølgelig, men skal ikke være bundet til noe parti eller gruppering. Leserne får min stemme og ikke noen andres, sier Røe Isaksen til avisen.

Sjefredaktør Lars Håkon Grønning sier i saken at de vil utøve full åpenhet overfor leserne sine.

- Det finnes vel ikke mange eksempler på at noen går fra åtte år i regjering og inn i en redaktørrolle i en norsk redaksjon. Det er åpenbart at Torbjørn ikke endrer sine grunnleggende ideologiske standpunkter, men det fine i dette tilfellet er at det knapt kunne vært større åpenhet rundt hans politiske bakgrunn, sier han. 

Torbjørn Røe Isaksen skal blant annet skrive kommentarer og analyser om norsk økonomi og næringsliv for E24.

- Hans brede politiske erfaring, blant annet gjennom tre ulike ministerposter, kombinert med et oppriktig samfunnsengasjement og god formidlingsevne gjør ham til et svært spennende tilskudd til E24. Jeg er overbevist om at leserne våre vil bli både inspirert, engasjert og opplyst, sier Grønning.