Telenor har hendene fulle etter at det fredag ble kjent at de ikke har klart å komme til enighet med TV 2 om en ny avtale som gir kundene deres tilgang på Norges største kommersielle TV-kanal.

Dermed mistet en halv million husstander TV 2-kanalene rett før «Farmen»-finalen, noe seertallene også bærer preg av.

Les mer: Farmen-finalen mistet 110.000 seere: - Først og fremst lei oss

Telenor møter nå en vegg av misfornøyde kunder. Facebook-innlegget Telenor Norge la ut om nyheten fredag ettermiddag, har i skrivende stund samlet over tusen kommentarer, og det er langt mellom støtteerklæringene til Telenor.

I tillegg har Facebook-innlegget til Telenor T-We 500 kommentarer, og heller ikke der er stemningen god. Tilbakemeldingene går i hovedsak ut på at Telenor ikke har varslet kundene sine om det mulige bruddet, og at kompensasjonen på 60 poeng, eller 100 kroner fratrekk på regningen, er for dårlig.

«Helt utrolig at dere ikke gir beskjed til kundene deres at slik kan skje, så en får mulighet til å skifte leverandør tidligere», skriver en bruker.

«Ble forbanna og skuffet da jeg ikke fikk se farmen ikveld», skriver en annen.

Taus om oppsigelser
Kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde i Telenor Norge forteller til Kampanje at det ikke har vært mulig å varsle på forhånd.

- TV 2 og Telenor T-We har over lengre tid forhandlet om en ny distributøravtale, og forhandlet på overtid i over flere døgn. Målet har hele tiden vært å få til en avtale, og vi håpet til siste stund å unngå dette. Vi er svært lei oss for at dette går ut over kundene våre, men det ligger i forhandlingers natur at det ikke er mulig å varsle, sier hun.

- Er det mange kunder som har valgt å si opp TV-abonnementet sitt?

- Vi kan dessverre ikke dele løpende kundetall, da dette er sensitiv informasjon som deles med publikum hvert kvartal.

Venter med julekalender
Kundestormen har også satt en foreløpig stopper for Telenor T-Wes julekalender med komiker og musiker Egil Skurdal, som ikke er blitt oppdatert siden 3. desember.

- Er denne julekalenderen lagt på is?

- Vi får mange tilbakemeldinger fra kundene våre, og vi fokuserer på å svare, hjelpe og kompensere kundene våre, og har derfor avventet julekalenderen. Det er flere som etterlyser julekalenderen så denne vil fortsette fremover, sier Lunde.

Noen har imidlertid sympati med TV-distributøren.

«Flott at Telenor tar fighten med TV2. TV2 skal ha alt for mye for kanalene sine. Den eventuelle prisøkningen TV2 får gjennom i forhandlingene vil bli overført på oss forbrukere via høyere pris på tv pakkene. Stå på Telenor!» skriver en av brukerne på Facebook.

Sympati har også sosiale medier-teamet til DNB.

DNB Telenor Facebook.jpg

Kjenner seg igjen: DNBs sosiale medier-team vet hvordan det er å stå i kundestormen. Skjermbilde: Telenor Norges Facebook-side

Les også: Brudd mellom Telenor og TV 2

Uten TV 2-avtale:

TV-sjefen i Telenor, Camilla Amundsen, på en presselansering i 2019. TV-distributøren har ikke klart å lande en ny avtale med TV 2. Foto: Jacob Andersen