Drøye tre uker ut i konflikten mellom TV 2 og Telenor er det fortsatt lite som tyder på at partene kommer til enighet om en ny avtale. Det betyr at over én million seere fortsatt er uten TV 2s kanaler ved inngangen til julen.

Etter det Kampanje kjenner til vil det ikke komme noen løsning før julefreden senker seg.

Gjennom den siste uken har partene forsøkt å komme til en enighet uten og lykkes. Det bekrefter Telenor til Kampanje torsdag ettermiddag på lille julaften.

- Tross omfattende forhandlinger har ikke Telenor og TV 2 blitt enige om en ny avtale, og vi står fortsatt uten rettigheter til å vise TV 2s kanaler og innhold. Vi er svært lei oss for at denne situasjonen går ut over kundene våre. Nå er det mange som begynner å bli utålmodige, og det forstår vi godt, sier informasjonssjef i Telenor Amalie Knudsen til Kampanje.  

Hun sier videre at Telenor har vært villige til å betale mer for TV 2s innhold enn i den forrige avtalen. Telenor skal nå være villig til å betale 70 prosent mer enn det TV-distributøren tidligere har betalt kanalen. 

- Vi har vært villige til å betale betydelig mer til TV 2 enn tidligere for en langsiktig avtale som gir merverdi til kundene og støtter opp om TV 2s økte innholdskostnader, sier Knudsen.

Telenor mener dette tilbudet er avslått fra TV 2.

- TV 2 har ikke akseptert våre tilbud, selv om disse er betydelig høyere enn det vi har betalt TV 2 tidligere. For å komme i mål til jul har vi gitt TV 2 et nytt tilbud som tilsvarer en kraftig økt investering på dagens innhold. Vi i Telenor er innstilt på å fortsette dialogen med TV 2, sier Knudsen. 

- Tilbyr mindre enn konkurrentene
Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, svarer følgende når Kampanje tar kontakt med kanalen for å høre om det nye Telenor-tilbudet. Telenor skal nå være villig til å betale 70 prosent mer enn det vi har betalt TV 2 tidligere. 

- ­Telenor skriver til sine kunder nå før jul at de har tilbudt TV 2 betydelig mer enn de har betalt oss før. De kunne lagt til at det de har tilbudt TV 2 er betydelige mindre enn det Telenors konkurrenter betaler for vårt innhold.  Vi forstår ikke hvorfor Telenor fortsatt insisterer på å betale mye mindre enn de andre vi samarbeider med, sier Willand.

Hun viser til at «godt innhold koster stadig mer.»

- Det har de andre distributørene tatt konsekvensen av. Det er rett og slett ikke rettferdig at Telenor skal bidra mindre, bare fordi de er størst.  De andre distributørene har også tatt konsekvensene av at norsk innhold må få den nødvendige synligheten i TV-tjenestene for å kunne konkurrere med det internasjonale innholdet. Her drar også Telenor dessverre beina etter seg, sier hun.

 - Kan vi forvente en løsning før jul? 

- Vi har hatt dialog med Telenor hele uken, også i går. Vi jobber så hardt vi kan for å løse dette så seerne får TV 2 tilbake på skjermen. Men det er stor avstand på viktige spørsmål, og det ser dessverre ikke ut som vi kommer til enighet før jul. Det står ikke på vår vilje til å forhandle i høytiden, vi har sagt at vi er tilgjengelig for samtaler, men da må det også være noe å forhandle om, sier Willand. 

- Det har vært bevegelse
TV 2-sjef Olav T. Sandnes forsøkte for to uker å sette i gang en offentlig debatt om hva Telenor gjør for å sikre et norsk TV-tilbud i et marked med stadig tøffere konkurranse fra internasjonale aktører, men enn så lenge har Telenor ikke valgt å svare på denne. 

- Dere bekreftet at samtalene var i gang igjen tidligere denne uken. Har det vært noen bevegelser i samtalene?

- Det har vært bevegelse, men det er fortsatt for stor avstand til at vi har klart å komme til enighet. Forhandlingene er komplekse, men det er spesielt kostnaden for videreformidling av våre programmer og journalistikk og hvilken synlighet det norske innholdet skal ha i Telenor sin tjeneste, som er de viktigste spørsmålene for oss.

Les også: TV 2 og Telenor bekrefter nye samtaler: - Gjør det vi kan for å bli enige

Ikke brudd i forhandlingene
Etter det Kampanje forstår skal det ikke være snakk om noe brudd i forhandlingene og partene skal være innstilte på å ta opp igjen samtalene i romjulen.

- Hva er beskjeden til kundene med tanke på at mange får svarte TV-skjermer i julehøytiden som er en viktig TV-tid for mange?

- Det er en fortvilende situasjon at en drøy million seere, eller mer, ikke har tilgang til TV 2s nyheter, sport og underholdning akkurat nå. Vi er i en spesiell tid med pandemi. Informasjonsbehovet er stort og mange seere savner Nyhetskanalen og vi savner dem. Vi har en romjul fylt av sport, og det nærmer seg også nyttår og premiere på mange av TV 2s publikumsfavoritter. Vi håper derfor at Telenor-kundene snart får mulighet til å se det de ønsker å se på TV 2 og kan ikke annet enn å beklage at vi fortsatt står i denne situasjonen, sier Willand.