Gresshopperen Timmy er amerikansk, Tre nøtter til Askepott er tsjekkisk, og Grevinnen og hovmesteren er britisk. Mange av den norske julens mest sette TV-tradisjoner har kommet fra utlandet, men nå ser en nordisk juletime dagens lys. 

I samarbeid med NRK har Qvisten Animation samlet julefortellinger fra hele Norden. Historier av Aukrust, Lindgren og Jansson er nytolket av Nordens fremste animatører i «Snøbarnas juletime».

Målet har vært å løfte frem nordisk kulturarv.

– Dette prosjektet har vært et eventyr i seg selv. Det å samle forfattere, historier og håndverkere fra hele Norden har vært litt av en jobb, men når vi ser sluttresultatet, har det virkelig vært verdt reisen, sier Fredrik Kiøsterud, daglig leder i Qvisten Animation før han fortsetter. 

«Snøbarnas juletime» blir et fast innslag på de nordiske statskanalene i årene som kommer. NRKs prosjektredaktør Mirja Minjares ser frem til å vise frem NRK-julens nye tilskudd. 

- Vi er alltid på jakt etter godt norsk og nordisk innhold, og for oss er det en glede å kunne vise frem en rykende fersk samling av animerte fortellinger fra vår nordiske kulturarv, laget av de beste nålevende animatørene i Norden.

Kiøsterud forteller at de har valgt ut de beste julefortellingene.

– Fra de rike universene som disse forfatterne har skapt, har vi valgt ut fortellinger som handler om julens verdier: Familie, tradisjoner og nestekjærlighet. Men også mye lek og moro.

Seerne vil bli kjent med karakterer fra klassiske fortellinger gjennom snøbarna, nemlig Kong Vinters fire barn, Fonn, Driva, Torre og Mjoll. 

I tillegg kommer Solan og Ludvig-karakterene i ny drakt og har fått nye stemmer. Rasmus Sivertsen har hatt regi på den nye Solan og Ludvig-historien. 

– Målet er å lage en julefortelling som er evig aktuell og samtidig klassisk.Vi har ønsket å skildre den stemningsfulle, iskalde innlandsvinteren, med animert villskap for de yngste, kombinert med varm og lun humor som tar vare på de voksne seerne, sier Sivertsen. 

Programmet inneholder disse filmene:

«Rekorden» – Basert på en historie av Kjell Aukrust – Qvisten Animation (NO)

«Julen kommer til Mummidalen» - Basert på en fortelling av Tove Jansson – Gigglebug Entertainment (FI)

«Lille Frosk» – Jakob Martin Strid – Happy Flyfish (DK)

«Svinedrengen» – Fritt etter H.C. Andersens eventyr – Tumblehead (DK) & Fleng Entertainment (DK)

«Reven og Nissen» – Astrid Lindgren – Qvisten Animation (NO), Hydralab (DK) & Karlab (FR)

«Den beste gaven» – Basert på Mauri Kunnas’ bøker – Anima Vitae (FI)

«Juleskoen» - Basert på islandsk folketro – GunHil (IS)

«Snøbarna» - Inspirert av Norrøn mytologi – Qvisten Animation (NO) & GunHil (IS).