Masse humor, «71° nord» i ny drakt, dating med og uten klær, italiensk matfest og kjendiser med treningssjokk og et kjærlighetsdrama med et mørkt bakteppe. Dette er noe av det TVNorge og discovery+ tilbyr seerne til våren – i tillegg til et vinter-OL med høye forventninger om et norsk medaljerush

- Norge leverte tidenes medaljefangst under OL i 2018, og forventningene blant både eksperter og det norske folk er at det skal bli like bra uttelling, om ikke enda bedre, i Beijing. Prestasjonene i løypa får vi ikke gjort noe med, men vi skal gjøre alt vi kan for at vinter-OL blir en fest på skjermen også denne gangen, sier Espen Skoland, ansvarlig redaktør i TVNorge og operativ leder for Discovery.

Under dagens pressetreff avslørte Discovery hvilke programmer som dukker opp på TVNorge og discovery+ den kommende våren. Programdirektør Magnus Vatn sier han er stolt av det som er i vente.

- Vi kommer med en deilig blanding av nytt og velkjent, akkurat som det skal være. Vi har massevis av norsk humor og kvalitetsreality, vi har spennende dokumentarserier, og vi har dating både med og uten klær. Men vi fortsetter også å utforske drama-sjangeren, og nå slipper vi en serie som forteller en kjærlighetshistorie i en uvanlig og mørk setting, sier Vatn.

Han sikter til dramaserien «Alt du elsker» med et budsjett på nærmere 30 millioner kroner og som er produsert av The Oslo Company. Serien handler om en jente som forelsker seg i en gutt som er i ferd med å bli radikalisert.

-Temaet er med andre ord høyst aktuelt og vi håper serien både vil underholde og bidra til diskusjon, sier Vatn.

Slanking og itlaliensk matfest
Det venter også noen nyvinninger på reality-fronten denne våren med Martin Johnsrud Sundbys programlederdebut i programmet «16 ukers helvete».

- Sundby får i oppgave å få en halvdvask gjeng med kjendiser i deres livs form ved hjelp av en ekstrem livstilsendring, sier Vatn.

Men får de seerne som ønsker det motsatte er det imidlertid bare å vente på Ronny Brede Aases programlederdebut. Når den tidligere NRK og NRKP3-profilen gjør sin Discovery-debut er det med et knippe kjendiser som stikker til matparadiset Italia i «Den store matfesten – Toscana».

- To produksjoner med vidt forskjellig utgangspunkt, men det kommer mye god TV ut av begge, sier Magnus Vatn.

S(ex) og kjærlighet
I tillegg blir det den vanlige dosen sex, ex og kjærlighet. TVNorge og Discovery sender ikke ekser til eksotiske strender denne gangen, men det betyr ikke at det ikke blir dating og romantikk.

- Vi drar på med det som er nødt til å være tidenes «spring of love» på TVNorge og discovery+, sier Vatn.

Tuva Fellman er tilbake med en ny runde «Naked Attraction Norge», mens Linni Meister skal finne drømmeprinsen under oppsyn av Jan Thomas i «Linni søker drømmeprinsen».

- I tillegg har vi to helt nye formater vi gleder oss til å vise fram. «Love IRL» er et slags dating-for-nybegynnere-program med feelgood og varme, mens «Grenseløs kjærlighet» er en dokumentarserie om nordmenn som allerede har funnet kjærligheten – men i en helt annen del av verden, sier Magnus Vatn. 

I tillegg følger strømmetjenesten discovery+ opp vårens «Ex on the beach»-deltagere i serien «Ex in the City» og da vet man jo hvordan det pleier å ende.. En nysatsing som heter «Sexpertene» med Mutasim «Mutta» Billah er det også funnet plass til. 

Humor og sport på alvor
TVNorge og Discovery har lenge forsøkt å ta posisjonen som «Norges humorkanal» og det blir derfor godt med latter og moro på Discoverys mange kanaler og strømmetjeneste neste vår. I vårens «Kongen befaler» dukker blant andre Harald Eia og Martin Lepperød opp, mens Solveig Kloppen hopper inn som programleder i «Alle mot alle» sammen med Jon Almaas. Dessuten er det duket for en lange rekke av norske humordramaserier med «Aldri voksen», «Basic Bitch», «Neste sommer» og en ny runde med «Thomas Giertsen: Helt perfekt».

På sportsfronten er Discovery klar for å dekke en ny og siste sesong med Elitesterien og OBOS-ligaen i tillegg til mye internasjonal golf og tennis. Men den store sportssatsingen blir vinter-OL i februar neste år der kanalen lover over 20 timer sport på TVNorge hver dag og over 800 timer med live-idrett på strømmetjenesten discovery+ under OL i Beijing. De olympiske vinterlekene i Beijing 2022 starter fredag 4. februar og avsluttes søndag 20. februar. 

- TVNorge blir hovedkanal for OL på TV. I tillegg sender vi absolutt alt av øvelser direkte på vår strømmetjeneste discovery+. Akkurat som de to foregående lekene vil dette være helt gratis for nye kunder, sier Skoland. 

Satser på hovedkanalen
Som Kampanje skrev torsdag morgen kunne Discovery-sjefen varsle om store ambisjoner for våren som venter, ikke minst for flaggskipkanalen TVNorge. 

- Med OL i februar og det sterke programmet vi setter på utover våren, er målet en vekst på 30 prosent for vår hovedkanal TVNorge. Det er ambisiøst, men det skal vi klare med den knallsterke og varierte programmenyen vi presenterer i dag. Vi skal fortsatt være best på norsk humor, men nå stiller vi også så godt rustet i så mange andre sjangere at det er umulig å ikke være en stolt og optimistisk sjef i dag, sier Discovery-sjefen.

Les også: Rimmen og Skjelbred skal styre OL-kvelden på TV