Lørdag var det duket for finale i andre sesong av NRKs suksess-program «Maskorama». Det var sangeren Didrik Solli Tangen, forkledd som Snømonsteret, som stakk av med seieren. 

Maren Eline Fossan i NRK forteller til Kampanje at finalen totalt ble sett av 1.249.000 seere på NRKs plattformer.

- Snittet for sesongen ligger på 1.228.000 seere, som er omtrent 100.000 høyere enn for sesong en på samme tidspunkt. Med over én million seere hver helg er det ingen tvil om at Maskorama har engasjert veldig mange seere denne høsten. Det er kun Førstegangstjenesten som har et høyere TSR-snitt (total screen rating, red.anm.) i høst, sier hun. 

Selv om snittet for denne Maskorama-sesongen ligger høyere enn fjorårets, hadde årets finale færre seere enn i fjor. Da benket hele 1,4 millioner nordmenn seg foran skjermen for å se finalen. 

- Fantastisk avslutning på sesongen, som gir oss energi inn i planleggingen av neste års Maskorama, sier prosjektredaktør i NRK Jan Egil Ådland.

Årets finale møtte blant annet konkurranse fra lørdagens kamp mellom Norge og Sverige i håndball-VM. Kampen ble sendt på TV3 og hadde et snitt på 431.000 seere.

I helgen bekreftet NRK at det blir en ny sesong av Maskorama til neste år. VG skriver at flere kjendiser allerede har spurt om å være deltagere. 

Les også: Linnéa Myhre slakter Maskorama: - Jeg er forbanna