Schibsted-arvingene tapte i retten etter at de tre Nagell-Erichsen-søstrene krevde at aksjene i Blommenholm Industrier skulle bli innløst for over fire milliarder.

Blommenholm Industrier ble saksøkt av Alba Forvaltning AS, Faros Forvaltning AS og Odden Forvaltning AS, som er eid av de tre Schibsted-arvingene Margrete, Karina og Susanne Nagell-Erichsen, skriver E24.

Les også: Schibsted-eier i bitter rettsstrid: - Jeg tror ikke motparten har tenkt over hva en oppløsning vil innebære

I 2007 døde søstrenes far, Tinius Nagell-Erichsen, og han hadde bestemt at eierskapet i Schibsted skulle overføres til Blommenholm industrier. Stiftelsen Tinius fikk kontrollen over investeringsselskapet, men barna skulle sitte igjen med avkastningen, skriver Dagens Næringsliv.

Arvingene mener de derimot knapt har fått nok utbytte til å betale formuesskatt og gikk til søksmål mot selskapet. Først krevde de selskapet oppløst, før de til slutt krevde at aksjepostene ble innløst for 1,4 milliarder kroner hver – totalt 4,2 milliarder kroner.

- Vi er fornøyd med en så grundig og saklig dom. Samtidig er vi veldig glad for at vi har fått en avtale med B-aksjonærene, og at deres aksjer nå blir innløst, sier styreleder Kjersti Løken Stavrum i Blommenholm Industrier.

Hun opplyser at avtalen med søstrene har en verdi på i overkant av 900 millioner kroner hver – altså minst 2,7 milliarder kroner.

- Våre klienter er selvsagt skuffet over dommen. Samtidig er vi glade for at partene parallelt har funnet en varig løsning på aksjonærkonflikten som innebærer at B-aksjene blir innløst, skriver søstrenes advokat Stig Berge i Advokatfirmaet Thommessen i en tekstmelding til avisa.