I artikkelen, som ble publisert 17. desember, står det om helsetilstanden til Verrett, kjent som Shaman Durek, og at han får behandling i hjembyen Los Angeles. Journalisten som har skrevet saken, har selv vært i Los Angeles og bedt Verrett kommentere opplysningene, noe han skal ha sagt høflig nei takk til.

At saken likevel er blitt publisert, provoserer prinsesse Märtha Louise.

- Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke, skriver hun i en uttalelse til NTB via sin manager Carina Scheele Carlsen.

Hun mener reportasjen er spekulativ, og at Se og Hør «vet utmerket godt at Shaman Durek har protestert mot spekulasjoner i og offentliggjøring av hans helse».

- Dette er noe Durek har brakt til verden selv, sier ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør til NTB.

– Se og Hør mener at Shaman Durek gjennom ulike kanaler selv har fortalt om sine helsemessige utfordringer. Dette er forhold han har vært usedvanlig åpen om i mange år gjennom bøker, podkaster, sosiale medier og intervjuer. Derfor mener vi at dette har offentlig interesse, fortsetter han.

Durek Verrett var alvorlig nyresyk og gikk til dialyse i perioden 2004 til 2012. Da fikk han transplantert en frisk nye fra søsteren sin. Det er denne sykdommen Se og Hør mener han har vært åpen om. På dette grunnlaget mener Andersen at de har sitt på det tørre. Det er ikke prinsessen enig i.

- Durek har ingen offentlig rolle, og opplysninger om hans helse har uansett ingen som helst relevans for noe samfunnsproblem. Den eneste grunnen til oppslaget er at Se og Hør ønsker å tjene penger på å fråtse i svært private forhold, skriver hun.

Andersen på sin side mener saken har offentlig interesse ettersom Verrett ifølge redaktøren har fortalt at han har evner som blant annet lar ham helbrede kreft. Durek selv har uttalt at han ikke har sagt dette.