Grimstad-klubben Jerv vant kvalifiseringen i Obosligaen, mens Brann fra Bergen unngikk akkurat direkte nedrykk da de berget kvalifiseringsplassen i Eliteserien i siste ordinære runde.

Laget møttes dermed til kvalifiseringsfinale på Intility Arena i Oslo onsdag kveld for å gjøre opp om hvem som skulle spille Eliteserie til neste år.

Og det var stor interesse rundt kampen som går inn i historiebøkene som en av de mest dramatiske fotballkampene i norsk fotball. På det meste fulgte 362.000 seere kampen på Max, noe som tilsvarer en seerandel på nesten 40 prosent.

- Dette er svært gode tall, ikke minst med tanke på at det også spilles et VM i håndball i disse dager. Det var nok flere som først fikk med seg håndballjentene, for så å følge dramatikken i Eliteserien. Vi ser av tallene at seerne kom til etter hvert som dramatikken tilspisset seg, med nesten en dobling av seertallene omgang for omgang, sier kommunikasjonsansvarlig for sport i Discovery, Martin Hinsch.

Kampen totalt sett hadde et snitt på nesten 200.000 seere, hvor det økte fra 115.000 til 201.00 fra første til andre omgang. Ekstraomgangene hadde et snitt på 250.000 seere, mens straffesparkkonkurransen ble fulgt av 345.000 seere i snitt.

- Dette var årets kamp i norsk fotball. Det er heller ingen tvil om at Brann har en sterk supportergruppe, som har sørget for gode seertall gjennom hele sesongen. Når det i tillegg blir så dramatisk som det ble i går, så var det mange som ønske å få det med seg kampen. Seks mål i ekstraomgangene og en avgjørelse med straffesparkkonkurranse er ikke hverdagskost, selv i norsk fotball, sier Hinsch.

Kampen som «alle» prater om endte 1-1 etter ordinær spilletid. Kampen gikk så videre til ekstraomganger, og det var her det virkelig begynte å koke.

I ekstraomgangene, som varer i 2x15 minutter, ble det scoret hele seks mål. Jerv tok ledelsen både 2-1 og 3-1 før Brann reduserte og utlignet til 3-3. Så scoret Jerv nok en gang, kun tre minutter før sluttsignalet. Men Brann ga seg ikke og utlignet like før slutt.

Men i den påfølgende straffesparkkonkurransen ble det avgjort. Jerv vant 8-7 på straffer og meget overraskende er det de som skal spille Eliteserie neste år, mens Brann må kjempe i Obosligaen.