Søndag ettermiddag gikk finalen i håndball-VM av stabelen. Finalekampen ble av det elleville slaget.

For på det meste lå Norge under med hele seks mål mot VM-finalist Frankrike, og det så ut til at håndballjentene trengte et lite mirakel for å kunne stikke av med gullmedaljen.

Heldigvis for Norge er det høytid for mirakler, og etter å ha gravd dypt i den andre omgangen snudde de norske kvinnene kampen helt på hodet og vant med syvmålsseier, 29-22.

Seertopp på over 1,2 millioner
Seetallene fra Nent group, som sender mesterskap i håndball gjennom TV3 og Viaplay, viser at det nok var mange som satte kaffen i halsen etter første omgang - og som kunne slippe jubelen løs etter den andre.

For i snitt var det 982.000 som så finalen. På det meste var det 1.209.000 som var innom Nents kanaler og så snuoperasjonen.

- Dette er råsterkt! Selv om vi er blitt godt vant, slutter vi aldri å la oss imponere over hvor enorm appell håndballjentene har hos det norske folk. Når det krydres med dramatikk og snuoperasjon underveis, og gledestårer etter kampslutt – får vi en perfekt pakke å servere hjem i de norske stuer. Vi gratulerer håndballjentene med nok et gull, og ser også frem til å få vår egen gjeng hjem fra Spania etter strålende levering, sier sportssjef i Nent, Kristian Oma.

Dette gjør sendingen til den nest mest sette på kommersiell TV i Norge i 2021, kun slått av semifinalen i fotball-EM mellom Danmark og England, opplyser Nent om.

Tallene gjorde at TV3 søndag hadde en kommersiell andel på 51,9 prosent, som er høyeste tall for kanalen siden 1998. Under finalen var den kommersielle andelen på 86 prosent.

Les også: Nærmere 800.000 så Norge slå Russland: - Vi skal over millionen

Ble historiske
Med VM-gullet i baklomma ble Norge også historiske. De står nå med fire gull i VM-sammenheng og er med det den beste nasjonen sett på VMs medaljeoversikten. Det er nemlig like mange gull som Russland, men Norge har flere sølv og bronse.

- Det var en helt rå snuoperasjon. Wow. Jeg har aldri vært med på noe liknende i en så viktig kamp. Det viser en helt rå styrke, som jeg er veldig stolt over, sa kaptein Stine Bredal Oftedal til NRK etter kampen.

Norge spilte for øvrig semifinale mot Spania på fredag. Den kampen ble sett av 849.000 seere i snitt, med en topp på 1.057.000.

Totalt var hele 1.8 millioner seere innom helgens håndballkamper.