NRK besluttet denne uken at de ønsker en ny sesong av serien som er den mest sette ordinære dramaserien i NRK TV. Det skriver NRK i en pressemelding. Kampanje har flere ganger omtalt NRK-suksessens seertall, som i første sesong hadde i snitt 2 millioner seere, mens andre hadde 1,8 millioner.  

- De to første sesongene av Exit fikk en fantastisk mottagelse hos det norske publikum, og vi har hele tiden vært åpne for en tredje sesong. Forutsetningen har vært at serieskaper Øystein Karlsen fremdeles har historier han mener bør fortelles. Og det har han, forteller NRKs dramasjef, Ivar Køhn.  

Serieskaper Øystein Karlsen har både regissert og skrevet manus til Exit.  

- Sakte men sikkert har historien vokst frem. Både gjennom virkelige hendelser fortalt til oss, og gjennom å bygge videre på de karakterene vi har, sier Karlsen.

Han forteller at ideene til den tredje sesongen i stor grad kommer fra tre steder.

-  Jeg har tilbrakt en del tid hos Økokrim. Jeg har også hatt samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder for selskap ingen vet hvem eier. Ikke minst har jeg hatt intervjuer med folk i finansmiljøet. De slutter aldri å levere. Det er et slags overflødighetshorn av galskap, sier Karlsen. 

Det er produksjonsselskapet Fremantle som står bak serien. Ifølge Petter Testmann-Koch, eksekutiv produsent for Exit og administrerende direktør i Fremantle, har manusforfatter Karlsen skrevet sitt beste manus med sesong tre.

- Det blir akkurat så mørkt, galt, presist og morsomt som bare Øystein kan skrive det, og såsetter han igjen et deilig lite søkelys på en del dysfunksjonalitet i samfunnet vårt, sier  Testmann-Koch. 

Selve historien til en ny sesong er ferdig skrevet, og det arbeides nå med de siste justeringene i manus. Innspillingen av den tredje sesongen starter til våren. NRK regner med å kunne vise den til publikum våren 2023.