Inger Merete Hobbelstad (41) er ansatt som ny kulturkommentator i NRK. Hobbelstad kommer fra Dagbladet.

– Det har vært en omfattende prosess bak rekrutteringen av ny kommentator, og det var svært sterke kandidater til jobben, sier redaksjonssjef Marianne Ytre-Eide i kultur og underholdning i NRK Nyheter.

Hun er glad for å få Inger Merete Hobbelstad inn i stillingen.

– Hun har bred og solid kompetanse innenfor kulturfeltet. Med sin glød og sitt engasjement kommer hun til å bli en tydelig stemme som setter NRKs kulturjournalistikk på dagsordenen, og hun vil gjøre publikum klokere, sier Ytre-Eide.

Hobbelstad har vært journalist og kommentator i Dagbladet siden 2005 og til NR innrømmer hun at det blir rart å bytte beite.

- Alle i Dagbladet føler seg som Dagbladet-folk, men jeg har hatt et sterkt bånd til NRK siden jeg var veldig liten. Jeg gleder meg til å dykke enda lenger inn i den institusjonen og gjøre båndene eneda sterkere, sier hun til NRK.

Les også: Agnes Moxnes får Prix Radios hederspris