428.000 nordmenn har åpnet første luke i Discoverys nye julekalender «Nissene i bingen». Dette er den tredje runden med Espen Eckbos reality-parodi, 20 år etter premieren på «Nissene på låven».

Programmet fikk en seerandel på 40 prosent i målgruppen 20 til 59 år, og er også den mest sette premieren på Discovery+ noensinne. Der slår den til og med inspirasjonskilden «Ex on the Beach».

- O’julekalender med din glede – dette er helt fantastiske tall! Tjue år siden første kalender, så kompletterer altså Espen Eckbo og gjengen hattricket med strålende anmeldelser, ny strømmerekord og vanvittige seertall allerede på første episode. For en mann, og for en serie, sier Magnus Vatn, programdirektør i TVNorge og Discovery, i en pressemelding.

Espen Eckbo, som spiller flere av rollene i julekalenderen, er også godt fornøyd.

- Dette er en lettelse, og bedre enn vi hadde turt å håpe på. Det som betyr aller mest, er likevel alle de gode tilbakemeldingene. Det er liksom ekstra hyggelig med rekordmange seere, når folk liker det de ser, sier han i meldingen.

Det er ti år siden forrige runde av dette konseptet så dagens lys. Det het «Nissene over skog og hei» og hentet sin inspirasjon fra «71 grader nord». Den gangen fikk 540.000 med seg første episode.

- Gøy produksjon
Kampanje møtte to av skuespillerne som Discoverys nisse-univers siden starten, Evind Sander og Trond Fausa Aurvåg, på Discoverys vinter- og vårlansering torsdag. De gleder seg over tallene og skryter av produksjonen og Eckbo.

- Det er kjempegøy og veldig gledelig at folk liker det så godt. Det er gøy produksjon å være med på også, sier Aurvåg.

- Det er utrolig kult! Det er så fortjent for Espen (Eckbo journ.anm). Han ofrer jo helsa si hver gang han gjør det. Det er godt det er hvert tiende år for han overlever ikke så mange sånne, sier Sander.

- Så det at han legger så mye i det, sover lite, jobber døgnet rundt. Det er jo utrolig gøy at det blir historisk bra seertall, fortsetter han.

- Hvordan er det å være tilbake i nissekostymet? 

- Det er kjempegøy. Vi storkoser oss. Det var litt verre da vi skulle ha på oss nissekostymer på premierefesten. Da gikk vi mot det. Det går ikke! sier Sander.

- Jeg tok på…, sier Aurvåg.

- Ja, han tok på. Jeg pingla ut. Det turte ikke. Men det er kjempegøy å være tilbake. Det er et privilegium å være med. 

Les også: Slanking, (s)ex og kjærlighet - slik blir våren på TVNorge og Discovery+

Tviler på runde fire
Verken Aurvåg og Sander tror imidlertid det blir en fjerde runde om nye ti år.

- Jeg tviler på det, sier Aurvåg.

- Vi har tulla mye med det underveis i opptak. At det hadde vært gøy om vi kunne komme dit at vi var i gåstol. Altså, få inn «Steven» ved siden av «Asbjørn». Men spør du Espen nå, så tror jeg han aller mest vil sove i 40 år nå, sier Sander.

- Men man skal aldri si aldri, avslutter Aurvåg.