- Dette er helt fenomenale tall. Folks seervaner har endret seg mye de siste årene, så at vi tangerer tallene fra de forrige nissekalenderene er intet mindre enn fantastisk. Vi vet også at episodene legger på seg hver dag helt fram til jul, så her er nok ikke toppen nådd, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks.

«Nissene i bingen» er tredje runde med nissehumor fra Espen Eckbo. I 2001 lagde han «Nissene på låven» som ifølge Discovery hadde et gjennomsnitt på 689.000 seere, mens i 2011 kom oppfølgeren «Nissene over skog og hei» ut og fikk et snitt på 881.000 seere.

Les også: «Nissene i bingen» setter rekord på Discovery+ - sett av over 400.000

Foreløpig siste del med «Nissene» ser også ut til å bli en suksess for Eckbo, TVNorge og Discovery.

- Vi ser at på TVNorge treffer vi ekstra godt i aldersgruppa 40-60 år, mens på discovery+ ligger hovedvekten på de mellom 20 og 39 år. Men andre ord har «Nissene i bingen»klart å favne både de som har et forhold til de tidligere julekalenderne til Espen Eckbo, men også klart å tiltrekke seg en helt ny seergruppe, sier Vatn.

Prosjektleder for «Nissene i bingen» og dramasjef i Discovery Networks, Rasmus Øyen, sier kanalen har visst at mange har gledet seg til en ny sesong med Eckbos nisser.

- Disse tallene bekrefter det vi har håpet og trodd på. Espen Eckbo har klart det igjen, og all ære til ham og de flinke folkene på Seefood som laget denne serien, og ikke minst den fantastiske gjengen med skuespillere som har bidratt, sier han. 

Også NRK opplever stor suksess med sin julekalender denne adventstiden. 

Les også: 1,1 million har sett NRKs nye julekalender: - Samler folket