Mandag kveld spilte Norge mot Nederland i håndball-VM. Det var mellomspillets siste kamp og en særdeles viktig kamp for begge nasjoners videre eksistens i mesterskapet.

Flere scenarioer lå på bordet før kamp. Vant Norge, ville Norge og Sverige gå videre til kvartfinaler. Vant Nederland, ville Nederland og Sverige gå videre til kvartfinaler. Skulle det bli uavgjort, måtte det bli uavgjort med 32 mål eller mer til hvert av lagene for at Norge skulle ta seg videre.

Og kampen vakte stor interesse hos det norske folk. I gjennomsnitt var det 629.000 som så skjebnekampen gjennom Nents kanaler TV3 og Viaplay. Men i kampens sluttminutter tok seertallet seg kraftig opp. Toppen ble nådd klokken 21.53 med hele 918.000 seere.

Nent group, som har rettighetene til håndball-VM, mistenker imidlertid at regjeringens pressekonferanse om koronarestriksjoner kan ha hatt innvirkning på seertallene.

Regjeringen hadde pressekonferanse klokken 20.00, mens håndballjentene hadde avkast klokken 20.30. Andreomgang alene i håndballkampen hadde et gjennomsnitt på 841.000 seere, kan Nent informere om.

- Dette er jo meget sterke tall, og viser hva som skjer når både sendetidspunkt og dramatikk går hånd i hånd med håndballjentenes prestasjoner i mesterskap. Inspirerende. Synd at vi ikke får sent kamptidspunkt imorgendagens kvartfinale. Men hvis jentene går videre og er tilbake i primetime til fredagens semifinale bør vi kunne snuse på milliontall, sier sportssjef i Nent, Kristian Oma.

Norge vant til slutt kampen 34-37. Det så lenge skummelt ut etter at de norske kvinnene ikke var med i det hele tatt i de første minuttene av kampen. Men de skjerpet seg kraftig utover i oppgjøret og etter en sterk andreomgang gjorde de seg fortjent til kvartfinale.

Norge skal spille kvartfinale mot Russlands håndballforbund (RHF) klokken 17.30 på onsdag.

Les også: Maskorama-effekt for håndballjentene og tidenes F1-tall: - En flott sportshelg for oss