Nå kan amerikanere se nordisk og ikke minst norsk innhold gjennom strømmetjenesten Viaplay. Tjenesten har blant annet  suksess-serien til Henriette Steenstrup, Pørni.

Konsernsjef i Nent Group, Anders Jensen, sa i et innslag på Dagsrevyen på NRK onsdag kveld at han tror det finnes nok publikum i USA til å gjøre dem attraktive på strømmemarkedet på andre siden av Atlanterhavet.

- Vi vet at det finnes et publikum for akkurat det vi kommer med i USA. Det publikummet kommer ikke til å gjøre oss størst i USA, men best på det vi gjør. Det er mange nok til at det er attraktivt for oss, sa Jensen.

Les også: Legger ned Viafree - lanserer ny strømmetjeneste med amerikansk TV-gigant

Han fikk støtte fra TV- og filmforsker Gry Cecilie Rustad som mener at alt TV-innhold, også lokale produksjoner, blir mer og mer internasjonalt.

- TV har, på grunn av strømmetjenester, blitt mer globalt og internasjonalt. For eksempel er den største serien i år er Squid Game, som er en sør-koreansk serie, sa Rustad til NRK.

En av skuespillerne som nå kan ses på skjermen i USA, og snart i andre land som Canada og Storbritannia, er Sven Nordin. Han ser utelukkende positivt på Viaplays ekspansjon.

- At det blir sett av så mange som mulig synes jeg er helt fantastisk, sa han til kanalen.

Han tror det amerikanske publikummet blir pirret av spesielt sjangeren nordic noir.

- Jeg tror det er noe eksotisk ved det. Vi lever i Skandinavia, i transparente samfunn hvor alt ser lyst, lett og tillitsbasert ut på overflaten. Også finnes det likevel et mørke under det, under denne overflaten som står i grell kontrast til det landskapet og de stedene vi opererer i, sa Sven.