Norges håndballkvinner fortsetter å overbevise i verdensmesterskapet som blir avholdt i Spania i disse dager. Onsdag ettermiddag spilte Norge mot Russlands håndballforbund. Det endte med seksmålsseier 34-28 i kampen som hadde avkast klokken 17.30.

Tidlig avkast som dette pleier normalt sett å gi lavere seertall enn kamper med starttidspunkt på kveldstid. Men for TV3 og Nent, som sender kampene fra verdensmesterskapet, ser det ut til at håndballfeberen for alvor har truffet landet.

Les også: Nesten én million så Norge gå til kvartfinale etter dramatisk kamp

For i går hadde kanalen 587.000 seere i snitt gjennom kampen, med en topp på 791.000 seere. Det ga en kommersiell markedsandel på hele 77 prosent.

- Med et såpass tidlig starttidspunkt som 17.30 er dette veldig solide tall, og bekrefter nok en gang hvor utrolig sterkt håndballjentene står hos de norske seerne. Nå har vi også fått sendt ned Gro Hammerseng og Daniel Høglund til å forsterke Viaplay-laget, og i morgendagens semifinale er vi tilbake i primetime. Da er både ambisjonen og forventningen klar; - Vi skal over millionen, sier Kristian Oma, sportssjef i Nent.

I tillegg var det 266.000 i snitt som så håndball utover kvelden da Frankrike og Sverige møttes til kvartfinale. Den kampen hadde en topp på 317.000 seere.

Norge spiller for øvrig semifinale mot Spania på fredag klokken 20.30.