Det er Klassekampen som melder nyheten.

Les også: Amedia får trolig ut tolv aviser torsdag – større problemer med å produsere enn ventet

Presseveteran og tidligere faglærer for journalstikk ved Institutt for journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen,mener at da når store deler av landet ikke får papiravis grunnet et dataangrep, så viser det konsekvensene av at noen få mediekonsern eier et stort flertall av norske aviser. Schibsted, Amedia og Polaris Media er de største mediekonsernene i Norge.

- Når mediekonstellasjonen blir så stor, blir også mediene enda mer sårbare for sånne angrep. Det fører til at ytringsfriheten er sårbar, som igjen fører til at demokratiet er sårbart. Dermed står vi i noe som trenger en grundig debatt, sier Bodahl-Johansen til avisen. 

Les også: Politikere mener Amedia-angrep er et angrep på demokratiet

Til Bodahl-Johansens bekymringer sier Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål og ekstern kommunikasjon i Amedia, følgende:

– Vi vet at denne type angrep blir rettet mange steder. Mindre, uavhengige aviser har også blitt angrepet. Vi har en høy grad av sikkerhet. Men når noen skjer oss, er det mange som berøres av det, det er korrekt, sier han til Klassekampen.

Les også: Truer Amedia med å avsløre viktige dokumenter