Redaksjonssjef Lars Akerhaug bryter med Resett og sier at avisen har publisert saker som er beviselig feil og har sluppet gjennom meninger som «i beste fall kan kalles rasistiske, i verste fall kan kalles høyreekstreme». Det skriver VG.

- Jeg mener at noen av virkemidlene og metodene vi har brukt, er noe jeg ikke lenger kan stå inne for, sier Akerhaug.

Akerhaug har vært redaksjonssjef i avisen siden starten av 2019. Til VG sier han at han sitter med et stort ansvar for hva Resett har vært de siste tre årene, og at han har hatt betydelig innflytelse.

- I mange tilfeller kunne jeg ha grepet inn uten å gjøre det. Jeg ønsker særlig å beklage overfor de som opplever å ha blitt urettmessig og negativt berørt av omtale i Resett, sier Akerhaug.

Redaktør Helge Lurås, som har styrt Resett siden starten i 2017, sier til VG at han er overrasket over kritikken.

- Jeg er overrasket over at Akerhaug går ut på denne måten, men har samtidig forståelse for at det har vært belastende å jobbe i Resett med all kritikken som kommer mot oss. Lars har bidratt til å profesjonalisere Resett på mange områder, noe vi er takknemlige for. Vi ønsker ham alt godt videre