Det tradisjonsrike programmet «Kvelden før kvelden» hadde samlede seertall på 1,113 millioner seere på lille julaften. Toppen var på hele 1,6 millioner seere rett etter klokken ni på kvelden, da NRK sendte «Grevinnen og hovmesteren». I løpet av kvelden hadde totalt 2,162 millioner nordmenn på et eller annet tidspunkt vært innom sendingen som gikk på NRK1. 

Seertallene var likevel ned sammenlignet med for ett år siden og nedgangen var på 138.000 seere. Den gang samlet «Kvelden før kvelden»  1,247 millioner seere.

Tallene er likevel fortsatt bedre enn for to år siden da programmet samlet 1,066 millioner seere.

Årets programledere var som i fjor Marte Stokstad og Mikkel Niva som sammen ledet programmet for første gang i 2020. Den gang økte seertallene med nesten 200.000 sammenlignet med året i forveien da Niva ledet programmet med Hadde Njie.  

- Seertallene viser jo at julen også er TV-tid, og kanskje spesielt lille julaften. Marte og Mikkel laget åpenbart førjulsstemning veldig mange satte pris på og over 1,1 million seere på en så lang sending er fantastisk, sier NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen til Kampanje. 

Les også:  Sterkere tall kvelden før kvelden - nye programledere fikk nesten 200.000 flere seere

«Kvelden før kvelden» hadde like fullt en markedsandel på 79 prosent og dette er den beste markedsandelen programmet har hatt på mange år. 

- NRK klarer nok en gang å samle seerne i den tradisjonsrike julefeiringen. «Kvelden før kvelden» holder seg meget sterkt, og hadde nesten 80 prosent markedsandel da programmet gikk noe som vitner om en utrolig sterk seeroppslutning. I går satte hurtigsjakk-VM med Magnus Carlsen i gang som mange nordmenn kommer til å følge på NRKs kanaler i romjula, sier Henrik Skatvedt i NRK Analyse til Kampanje.

NRKs lineærkanaler samlet hadde en markedsandel på 54,8 prosent for juledagene, fra og med lille julaften til og med andre juledag, og det var den sterkeste jula andelsmessig for NRK på mange år.

2. juledag ble en speiselt sterk NRK-dag, mye på grunn av VM i hurtigsjakk med Magnus Carlsen.

Sterke sjakktall
På NRK1 hadde sjakken i snitt hele 293.000 seere i går ettermiddag med en topp på 450.000 seere. Nesten én million seere var innom sendingen.

Av andre NRK-høydepunkter denne julen kan man også trekke frem «Tre nøtter for Askepott» som fikk samlede seertall på 827.000 seere og «Donald Duck og vennene hans» som fortsatt holder koken med sien 700.000 seere. Også programmet «Julemorgen» samlet over 700.000 seere slik at det totalt var fire NRK-programmer med over 700.000 seere i julehøytiden.