Hatlevik forlater jobben som leder for konsept- og forretningsutvikling i DN og NHST, og begynner hos Bonnier Forlag i løpet av våren 2022.

Det opplyser Bonnier Forlag i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Hatlevik har han lang fartstid fra TV 2 som programredaktør, og i 2014 startet han Youtube- og influencer-selskapet, Nordic Screens, sammen med flere TV 2-kollegaer. I rollen som redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Forlag, vil Hatlevik få ansvaret for videre vekst og utvikling. 

- Det har vært snart fire fantastiske år i Dagens Næringsliv, men dette var en unik mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det har vært imponerende å se hva Strawberry Publishing har fått til på kort tid, og det blir en glede å komme på dette utfordrer-laget i forlagsbransjen. Med Bonnier i ryggen, ser jeg store muligheter for fortsatt vekst i et spennende norsk bokmarked framover. Spesielt gleder jeg meg til å jobbe med dyktige fagfolk for å skape sterke sakprosa-titler i årene som kommer, sier Hatlevik i meldingen.

Administrerende direktør i Bonnier Norsk Forlag, Alexander Even Henriksen, ser frem til å få Hatlevik med på laget. 

- Bonnier skal skape et markant avtrykk i norsk kultur- og samfunnsliv. Rollen som leder for sakprosa krever både å utøve viktige samfunnsoppdrag som å bidra til et mer åpent og velinformert samfunn og samtidig ha et skarpt kommersielt blikk for hva som opptar og treffer folk flest. Andreas har alt som kreves for å ta denne viktige rollen, og vi er utrolig stolte over å få ham med på laget, sier Henriksen.

Bonnier Books, som eies av det svenske mediekonsernet Bonnier Group,  kjøpte tidligere i år aksjemajoriteten i Strawberry Publishing. På eiersiden er også gründerne og forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen, samt forfatter Jørn Lier Horst. Ved nyttår skifter forlaget navn fra Strawberry Publishing til Bonnier Norsk Forlag.