Navn: Tina Mari Flem

Alder: 41

Stilling: Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB

Aktuell: Nyansatt i stillingen som sjefredaktør og administrerende direktør i NTB

- NTB går i mediebransjen bare under navnet kongelig norsk telegrambyrå. Er det en tittel du gjerne ser at dere beholder?

- Dette var et litt mosegrodd spørsmål. Nå har jeg jobbet i NTB i fire år og har ikke hørt den benevnelsen i særlig grad, men NTB er jo helt konge å jobbe i, så det lever vi i tilfelle godt med.

- Hva spiser og drikker du julaften?  

- På tallerkenen: Pinnekjøtt, stekt rullepølse og grisemør. Så må en selvfølgelig ha poteter, mammas kålrotstappe og surkål til. I glasset: Et godt glass rødvin. 

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?  

- Det store etterlengtede julebordet til NTB ble dessverre avlyst, men jeg fikk heldigvis et lite minijulebord med en minikohort fra utviklingsavdelingen. 

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor? 

- Terningkast seks. Rett og slett fordi journalistene Maria Ressa og Dimitrij Muratov mottok Nobels fredspris for sitt arbeide for ytringsfrihet og pressefrihet. En hyllest til alle portvokterne, også NTB sine. rundt om i verden som med sine penner og sine stemmer kjemper for å skille mellom fakta og usannheter. Så er det imponerende å se hvordan norske medier leverer knallgod journalistikk som resulterer i stadig flere abonnenter. 

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk?   

- Jeg er egentlig dårlig på TV. Men jeg er avhengig av TV 2 Nyhetskanalen og NRK Dagsrevyen og sporten. Så for meg var ett av de beste øyeblikkene når Karsten Warholm tok verdensrekorden på 400 m hekk i OL! Da stod jeg i sofaen, ref. stolt nordmann og stolt sunnmøring. Det verste var da Capitol Hill i Washington ble stormet. Da kjente jeg på en mørk følelse av uro og fortvilelse. 

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk? Hva tror du er løsningen?  

- Jeg tror du kan overføre dette til de fleste yrker som konkurrerer hardt om kundenes gunst. Jobben er med 24/7, alltid på gjennom mobiltelefonenes evige tilstedeværelse. En del av løsningen kan være å prioritere hardere, si nei oftere og huske på at en ikke alltid trenger å svare på minuttet.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?  

- Jepp! Innholdsmarkedsføring kan være mer relevant, nyttig og informativt. Så lenge det er klinkende klart at det nettopp er innholdsmarkedsføring. 

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?  

- Bred dekning av både idrettsprestasjonene og kritikkverdige forhold rundt arrangementet i fortid og nåtid. Jeg mener idrettsutøverne som ofrer alt for å prestere og har en begrenset periode i livet de kan gjøre dette på, ikke skal lide for at forbund eller organisasjoner har tatt et dårlig valg om vertsnasjon for arrangementet for mange år tilbake. 

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Det finnes utrolig mange dyktige kandidater - både internt i NRK og i det norske medielandskapet. Jeg vil ikke spekulere i hvem. 

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?  

- Mindre telefontid. Enda mer løping og skøyteski! 

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- Dette bildet er fra sommer i juli i år når vi er på vei opp til Galdhøpiggen. Værmeldingene hadde vært strålende alle dagene - unntatt den dagen vi skulle gå. Minus 4 grader og iskald snøføyke! På dette bildet går vi over Styggebreen, med sterk iskald vind, snøføyke og dårlig sikt. Alle foreldrene på denne turen (inkludert meg selv) tenkte: Sommerferie ja - dette er sommerferie! Nå må dere kose dere unger! Vi kom oss til toppen - og det var et eventyr av en tur vi aldri vil glemme. Vi opplevde alle årstider - og fikk heldigvis sol og utsikt på vei ned igjen.

- Kom oss til toppen:

Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem, trekker frem dette bildet på vei opp til Galdhøpigge i minus fire grader og iskald snøføyke for å oppsummere fjoråret. - Vi kom oss til toppen, og det var et eventyr av en tur vi aldri vil glemme, sier hun. Foto: Privat.