Navn:  Sandeep Singh

Stilling: Programleder i NRK

Alder:  35

Aktuell: Vant «Årets underholdningspodkast» under Prix Radio.

- Neste år kan konkurransen bli litt hardere når Podme og Podimo-podkastene blir aktuelle for Prix Radio. Hva er dine forventninger til podkast-året 2022 og hva er strategien for å bli back-to-back vinnere av «Årets underholdningspodkast»? 

- Det holder å vinne pris i en kategori én gang. Kan med god samvittighet gi plass til et annet program neste år, men jeg skal fighte for at det skal bli «Musikkrommet». Haha. Jeg håper og tror at 2022 blir et mer mangfoldig år, med flere sterke nisjepodkaster. 

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Siden det bare er innafor å velge mellom pinnekjøtt og ribbe, velger jeg sistnevnte skylt ned med rødvin, og til nøds akevitt. Men helst skulle jeg hatt noe lam tandoori og øl.

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen? 

- Omikron killed the julebord-kar. Den store festen uteble nok en gang, men vi fikk improvisert et intimt julekalas for den lille «Musikkrommet»-redaksjonen. Man føler seg jo nesten levende av sånt.

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor? 

- Hvert år er terningkast tre. Det skal alltid være rom for forbedring. Men siden alle fortjener en ekstra klapp på skulderen for å stå på i denne tilsynelatende uendelige limboen, bumper jeg 2021 opp til en firer.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk?

- Vanskelig å velge en favorittscene fra «Pørni», men jeg tror Steinerskole-samtalen mellom mor og datter stikker av med årstoppen. Bunnen er dessverre alle scenene satt til utlandet i sesong to av «Exit». Fæle greier med dårlig valg av aproposmusikk.

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk? Hva tror du er løsningen? 

- Alle er slitne. Så nei. Men jeg tror på sekstimersdagen. Vi kommer til å bli et mer lykkelig og like effektivt samfunn.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det? 

- Det høres ikke sånn ut. 

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år? 

- Boikott. Og ikke først og fremst for sanksjonens skyld, men fordi det allerede er uforholdsmessig mye dekning av sport her til lands. Mindre oppsummerende sportsjournalistikk, og mer kultur, takk!

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor? 

- Jens Stoltenberg. Hørt at han er gira på en annen jobb enn den han har nå.

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?

- Snakke mindre og lese mer.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- Det må nok være fra da vi vant den derre prisen på Prix Radio. 

Årets høydepunkt:

NRK tok hjem alle podkastprisene under Prix Radio og programlederne Abubakar Hussain og Sandeep Singh med resten av «Med all respekt»-teamet, Galvan Mehidi (delvis skjult) og produsent Jan-Terje Østerberg(til høyre) vant årets underholdningspodkast. Det holder som årets høydepunkt for Singh. Foto: Eivor Eriksen.