Navn: Runa Fjellanger

Alder: 29 år

Stilling: Politisk reporter i VG

Aktuell med: Romanen «Ingen gjenboere»

- Hvilken VG-sak har vært mest spennende å jobbe med i år og hvorfor?

- I starten av 2021 dekket Eiliv Frich Flydal og jeg AUFs vervepraksis. Det var en god blanding av mine favoritter blant de journalistiske metodene: kilder, dokumenter, fargekodede regneark, tips, innsyn og å prate med helt vanlige ungdommer. Det vil jeg (ydmykt) si at ble en rekke solide saker.
 
- Hva spiser og drikker du på julaften?
 - Vi spiser kalkun, men jeg er mest opptatt av tilbehøret (helst rosenkål og hasselbackpoteter). Jeg har aldri klart å bli glad i akevitt etter at jeg tok en slurk av feil glass 17. mai 1998. Det smakte ikke champagnebrus.- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?
 
- Ikke gni det inn.- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?
 
- 4+. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter.- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk?
 
- Stort da Raymond Johansen sa «for coronaviruset er livet enkelt, det smitter så mange det kan» (pressekonferanse i Oslo rådhus, 20. januar). - Hvilke sak var årets viktigste og hvorfor?
 
- Jeg er bare en enkel tabloidjournalist fra St. Hanshaugen, så noen andre får svare på så store spørsmål. Men jeg tror jeg vil huske pendlerboligavsløringene aller best fra i år. Korona kommer jeg til å fortrenge.
 
- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?
 
- Kun hvis det er reklame for romanen «Ingen gjenboere».- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?
 
- Jeg er fortsatt bare en enkel tabloidjournalist fra St. Hanshaugen som attpåtil har en jobb jeg slipper å mene så mye i. Men jeg er ganske sikker på at jeg har lov til å avsløre at jeg for menneskerettigheter og mot at folk dør. Og for at det lages skikkelig journalistikk om det.
 
- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Det har jeg virkelig ingen meninger om. Har Jens Stoltenberg søkt?- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?
 
- I 2022 håper jeg på å legge fra meg alle innejente-vaner, gå på fest igjen og bryte litt flere regler. 
- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?
 
- Det finnes et helt forferdelig bilde av Jonas Gahr Støre og meg fra et bedriftsbesøk i valgkampen. Begge har på hårnett og jeg kler det uten tvil dårligst. Det er kanskje det styggeste bildet som er tatt av meg noen sinne, og jeg kan ikke se på det i mer enn et halvt sekund. Hvorfor gjør jeg sånn med fingrene? Tror jeg ikke folk ser det stygge hårnettet uten at jeg peker på det? Hvis jeg blir for høy på meg selv, er bildet der for å dra meg ned på jorda igjen. 
På bedriftsbesøk med Støre:

- Hvis jeg blir for høy på meg selv, er bildet der for å dra meg ned til jorda igjen, sier VG-journalist og forfatter Runa Fjellanger.