Navn: Arve Juritzen

Alder: 61 år

Stilling: Journalist/forfatter

Aktuell: Var «frosken» i Maskorama.

- Linnéa Myhre er kritisk til Maskorama og mener hintene ikke engang gir mening når man vet hvem som skjuler seg bak masken. Kjente du deg igjen i hintene om deg, eller har NRK gått for langt i sitt forsøk på å forvirre TV-seerne? 

- Jeg blir overrasket når folk tar Maskorama så høytidelig, dette er jo bare gøy, sirkus, tant og fjas. Jeg tipper at halvparten av hintene er tull og den andre halvparten tips som gir mening. Men de kan være krevende. Bak frosken om bord på båten hang det signalflagg. Der stod navnet mitt skrevet i signalflagg-kode.

- Hva spiser og drikker du julaften? 

- Ribbe, pølser og min søsters hjemmelagde medisterkaker. Vi må også ha delfiakaken hun lager selv om vi knapt orker en halv bit. Til juleølet må jeg ha Gilde Non Plus Ultra. Dette er den mest lagrede akevitten på Vinmonopolet, og jeg vet at mange ikke regner den som en akevitt, men for meg; Ingen julaften uten.

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen? 

- Når jeg er ferdig med å skrive dette skal smokingen på og i kveld blir det Herrenes julebord med skalldyr.

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Terningkast 1. Orker ikke et pipp til om korona uansett hvor viktig det er. Totalt overkill og overdramatisert.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk?  

- Det verste for meg var da jeg ble stemt ut av Maskorama allerede i program én, og det beste for TV-seerne var da jeg ble stemt ut av Maskorama allerede i program én.

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk? Hva tror du er løsningen? 

- Uff, uff, tenk at de har fått så mange oppdrag at de må jobbe overtid. Nei, slikt går ikke an! Løsningen er selvfølgelig NAV.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det? 

- Jeg er journalist i hjertet og blir derfor letter kvalm av innholdsmarkedsføring. Vet jeg er dinosaur her, men klorer meg fast og synes journalister og journalistikk skal være uavhengig og troverdig. Men fem milliarder er vel beviset på at ingen lenger bryr seg.

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år? 

- Boikott begge! OL-ledelsen er like korrupte som Qatar gutta.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor? 

- Han eller hun i NRK som klarte å overbevise statskanalens mange sjefer om at Maskorama ville bli en hit.

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022? 

- Hjemmekontor skal vekk i 22. Nye vaner neste år er å stå opp tidlig og tilbringe dagen nydusjet og påkledd sammen med andre kloke mennesker på et ekte kontor. Er uthvilt og vurderer kommunikasjonsbransjen. Ta kontakt.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best? 

- Her blir det selvopptatt. Enten bilde av Maud Angelica Behn og meg med froskehatter og tungene ut eller mitt nye Ernest Hemingway image med grå skjeggstubber i sort hvitt. Siden jeg fortsatt er singel må det bli det siste.