Amedia blir majoritetseier i Sør-Varanger Avis i Kirkenes og overtar 51 prosent av aksjene.

- Avtalen understreker vårt hovedmål som utgiver; Å utvikle lokalavisjournalistikken og sikre mediemangfoldet i hele landet, sier Amedias konserndirektør Pål Eskås i en melding. 

Dermed fortsetter mediekonsernet sitt oppkjøpsraid på det norske og nordiske avismarkedet. Tidligere denne uken ble det kjent at Amedia hadde inngått en intensjonsavtale med Bonnier News Local og Gota Media der det i potten lå eierandeler i 55 svenske aviser.

Les også: - Hvis man følger tankegangen til Amedia-sjefen, er det like greit at han eier alle avisene i Norge

Det nye avisoppkjøpet er en lokalavis som ble etablert i 1949. Avisen fotfeste i Sør-Varanger kommune med kommunesenteret Kirkenes. Avisa kommer ut hver tirsdag, torsdag og fredag og har et registrert opplag på 2.500 eksemplarer.

- Som Norges største utgiver av redaktørstyrte medier er vi fornøyd med denne avtalen, fordi vi kommer inn i en spennende lokalavis i et viktig  område. Vi har gode forutsetninger til å utvikle Sør-Varanger Avis videre sammen med de ansattes erfaringer og lokalkunnskap, kombinert med Amedias kompetanse og gode fellesløsninger. Vår ambisjon er å gi befolkningen i Sør-Varanger en avis med enda bedre innhold, og annonsørene en enda bedre markedsplass, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia. 

Trykkeriet til Sør-Varanger Avis inngår også i Amedias overtakelse av selskapet.

Amedias inntreden innebærer at Odd Reidar Øie og hans selskaper nå selger seg ut av Sør-Varanger Avis. Avisinvestor Øie ble største aksjonær i avisa for fem år siden i forbindelse med en reorganisering av selskapet. 

- Vi mener det er riktig for avisas videre utvikling og behov at den nå blir en del av en større medievirksomhet. Det er vår vurdering at Amedia vil bli en god eier for Sør-Varanger Avis. Konsernet har bred erfaring med å utgi lokalaviser over hele landet og har både en organisering og tilbyr støttefunksjoner som vil innebære mange fordeler for Sør-Varanger Avis, sier styreleder Odd Reidar Øie. 

Han sier avslutningsvis at han er fornøyd med avtalen. 

- Prisen vi nå er blitt enige om, er fornuftig og gjenspeiler verdiene i selskapet på en god måte, sier Øie.