Saken er oppdatert med kommentarer fra sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen.

Amedia kjøper den digitale bydelsavisen Akersposten i Oslo. Det bekrefter konsernet overfor Kampanje mandag ettermiddag.

- I Amedia setter vi stor pris på å ha fått til denne avtalen. Vi overtar en godt drevet og framtidsrettet lokalavis i hovedstaden. Vi mener det er gode forutsetninger til å utvikle den videre med de ansattes erfaringer og lokalkunnskap kombinert med vår kompetanse og gode fellesløsninger. Vår ambisjon er å gi befolkningen i Akerspostens bydeler, Vestre Aker og Ullern, enda bedre innhold, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia til Kampanje i en uttalelse.

Akersposten oppstod i dagens form i 2016, og er bygd på lokalavisene Akersposten og Ullern Avis, som ble lagt ned av Amedia i 2014. Avisen har de siste årene vært eid av selskapets tre ansatte.

- Vært en veldig stor endring
- Akersposten ble lagt ned da dere kastet kortene i 2014 - nå er dere tilbake på eiersiden - hva har endret seg?

- Det har vært en veldig stor endring fra 2014 fordi det som var Akersposten og Ullern Avis var den gang en ren papirposisjon. I mellomtiden har dette blitt gjenstartet som en digital posisjon, og dette ønsker vi å utvikle videre med de som jobber der, svarer Eskås.

Han ønsker ikke kommentere hva kjøpsummen ender på, og forteller at overtakelsen «har skjedd i løpet av de siste dagene».

- Har dere planer om å gå inn med flere midler og oppskalere i nærmeste fremtid?

- Nå er dette veldig nytt for oss, og vi må sette oss ned sammen med de som jobber i Akersposten. Tanken er uansett at vi skal bidra med vårt til at vi kan tilby befolkningen og leserne ett enda bedre tilbud og bedre lokalt innhold. Det er det som er grunnsteinen.

- En ny epoke for Akersposten
Amedias konserndirektør opplyser at Amedia tar hele eierposisjonen i selskapet, som tidligere var fordelt mellom ansvarlig redaktør Fredrik Eckhoff, redaksjonssjef Vidar Bakken og salgs- og markedssjef Hanne Bae Ottho.

Alle de tre er med videre i den nye satsingen. 

- Det er med entusiasme og forventninger vi nå går inn en ny epoke for Akersposten. Det har vært fem-seks veldig interessante år siden vi relanserte Akersposten som en ren nettavis i mars 2016. Leserskaren har vokst jevnt og trutt i disse årene, og i dag har avisen flere lesere enn noen gang siden den første gang ble etablert i 1905. Det er vi stolte av, sier redaktør Fredrik Eckhoff.

- Når vi nå ønskes tilbake igjen i Amedia, ser vi på det som et tegn på at vi har gjort mye riktig i disse årene. Vi ser frem til å være med og utvikle avisen videre. Vi kan love leserne en økt redaksjonell satsing i tiden som kommer, og det syns vi de rundt 85.000 innbyggerne i Vestre Aker og Ullern fortjener!

Kampen om Oslo-nyheter tilspisser seg
Foruten Akersposten eier Ameida også Oslo-avisene Norstrands Blad og nysatsingen Avisa Oslo. Sistnevnte ble opprettet i fjor med 35 ansatte for å ta opp kampen om lokalavisleserne i Oslo. 

Kampanje har tidligere omtalt at Amedia har spyttet inn omkring 50 millioner kroner i Oslo-satsingen sin. Schibsted-eide Aftenposten, som også har en sterk Oslo-posisjon, har tidligere svart på Amedias inntog med å sprøyte 25 nye millioner inn i sin Oslo-dekning. 

- Er dette oppkjøpet enda et ledd i kampen deres om lokalnyhetene i Oslo? 

- Vi ønsker å komme enda tettere på befolkningen i den vestre delen av Oslo, og det gjør vi gjennom dette oppkjøpet her. Dette gjør vi for å gi et bedre produkt for de som bor der, svarer Eskås. 

Aftenposten: - Vi jobber med egne planer
I en SMS til Kampanje svarer sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, følgende på at Amedia har kjøpt opp Akersposten:

- Vi mener fremdeles at Oslos befolkning vinner på at det er tøff konkurranse i hovedstaden nå. Vi skjerpes av det. Vi må også få gratulere Akersposten med nye eiere. Amedia har vist at de får til mye bra med Nordstrands Blad, kommenterer Eilertsen.

- Kommer dere til å svare på dette på noen måte?

- Vi jobber med egne planer og svarer ikke direkte på alt Amedia gjør. Det vil ikke være naturlig, vi har ulikt utgangspunkt i Oslo-satsingene våre.

Les også: Amedia skyter inn 50 millioner for å vinne lokalaviskrig i Oslo: - Ikke gratis å starte avis (Abo.)