Da julemåneden ringte inn, skrev Kampanje om NRK har laget to julekalendere for over 120 millioner kroner på to år. Det siste innslaget blant NRKs julekalendere for barn er den Monster-produserte NRK Super-serien «Kristiania magiske tivolitheater», som skal ha hatt en en prislapp på omtrent 82 millioner kroner. 

Tall Kampanje har fått fra NRK viser at serien allerede kan regnes for en suksess å være - første episode er allerede sett av hele 1094000 nordmenn - altså nærmere 1,1 million seere. 

Se en oversikt over de fullstendige seertallen nederst i saken. 

- Når seeingen ligger på 676.000 i snitt, så er det et kjempehøyt tall. Første episode er nå sett av 1,1 million seere. Sammenligner en med «Stjernestøv» som ble vist i fjor, så lå den på rundt 700.000 etter fem episoder, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.  

- Samler folket til julestemning
Han sier at dette viser at julekalenderen fortsatt gjør det samme som den har gjort i «mange herrens år», nemlig å samle folk til julestemning. 

- Den er sett av veldig mange folk, både barn og voksne. Vi ser jo også at det er svært høy traffikk i NRK TV og NRK Super TV. Det er viktig å merke seg at 57 prosent av seeingen er strømmet og sett i etterkant, mens 43 prosent ser serien mens den sendes. Denne type innhold har virkelig tatt steget ut i stømmeverden, og er utrolig viktig i konkurransen mot alt innholdet som skapes over hele verden, sier Tolonen. 

Tolonen forteller at seertallene på NRKs eldre julekalendere også blir mye sett i disse dager. 

- Det gjelder både «Jul i svingen» og «Snøfall». Selv om «Kristina magiske tivolitheater» er den store hiten nå, så har NRK flere julekalender-pakker å gi til publikum. Det at seerne fortsatt strømmer disse seriene viser hvor viktig strømming er blitt, avslutter Tolonen.

NRK Super-redaktør Hildri Gulliksen er også svært fornøyd med tallene. 

- Et gjennomsnitt på 676.000 på de første episodene er rett og slett en solid start! I dag har publikum mulighet til å velge mellom mange kalendere på ulike strømmetjenester, så at så mange vil bruke førjulstiden på vår nye kalender Kristiania magiske tivolitheater, synes vi er veldig hyggelig, sier Gulliksen. 

- Minner om juleklassikerne
«Kristiania magiske tivolitheater» har jevnt over har høstet gode kritikker. 

Mens VG triller en firer, og Dagsavisen og Dagbladet femmere, lander Aftenposten på en sekser for NRK Super-serien. Aftenpostens anmelder kaller «Kristiania magiske tivolitheater» for en moderne og inkluderende julefortelling for alle barn.

- «Kristiania magiske tivolitheater» minner tidvis om både juleklassikeren «Fanny og Alexander» og Charles Dickens udødelige fortellinger om fattige barn i London. Det er ment som komplimenter. For NRK-serien blir raskt et frodig juleeventyr med egenart, ikke minst fordi handlingen er lagt til Oslo i gamle dager, skriver hun. 

Seertall: 

Kristiania magiske tivolitheater All tradisjonell TV VOD TSR
Episode 1 569.000 525.000 1094000
Episode 2 298.000 432.000 730.000
Episode 3 195.000 348.000 543.000
Episode 4 207.000 320.000 527.000
Episode 5 195.000 292.000 487.000
Gjennomsnitt 293.000 383.000 676.000