Navn: Anne Rimmen 

Alder: 40

Stiling: Programleder og journalist

Aktuell: Snart klart til å lede norske TV-seere gjennom et nytt vinter-OL på TVNorge, Eurosport og discovery+.

- Et nytt OL er på trappene og for tredje gangen bytter Anne Rimmen ut partneren sin i OL-studioet. Er det deg det er noe feil med eller guttene?

- Haha.. si det. Jeg har i hvert fall fått fornyet tillit, så du kan jo tolke det som du vil.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Spiser pinnekjøtt med deilig tilbehør. Og så blir det et glass rødvin eller to. Multekrem til dessert og en haug med søtsaker utover kvelden. 

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Pandemien har satt en effektiv stopper for julebord og annen sosial moro. Kjedelig, men helt riktig. 

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Gir det et terningkast 4! OL drar selvsagt opp, men det er alltid rom for forbedring. 

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

- Kommer ikke på så mange i «verste»-kategorien, så drar heller frem to veldig gode. Det første kom en sen sommernatt. Da sto jeg og heiet og jublet til Karsten Warholms OL-gull på 400 meter hekk. Det andre øyeblikket var da Abid Raja måtte ta av seg maska i «Maskorama», og reiste seg fra hockeyposisjon og opp i full høyde. 

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

- Det må du nesten spørre norske annonsører om.

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

- Vanskelig spørsmål. Jeg har jo mest lyst til å ha fokus på det sportslige, men vi kan ikke snu ryggen til det som skjer der. Noen mener det er feil å legge store mesterskap til disse stedene, andre sier det er bra nettopp fordi det da blir fokus på forholdene som er der. Jeg syns ikke det er medias oppgave å boikotte, vi må dekke det som skjer der, både på og utenfor idrettsarenaene. 

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

¨- En som kan ta vare på alt som er bra med NRK samtidig som hen ser fremover. 

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?

- Nyttårsforsetter er jeg ikke så god på. I hvert fall ikke når jeg offentliggjør dem. Men jeg skal prøve å komme i gang med litt trening igjen. 

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- 99 prosent av bildene på kamerarullen min er av barna mine. For de er det fineste i livet mitt.  Men det er også et hyggelig bilde av Carsten Skjelbreid og meg der. Og jeg gleder meg til å lede OL-sendingene sammen med ham i februar. 

Får ny OL-partner:

For tredje gangen bytter Anne Rimmen ut partneren sin i OL-studioet. Først var det Jon Almaas og så var det Henrik Elvestad. Men i år er det Carsten Skjelbreid sin tur til å komme inn i varmen. - Jeg gleder meg til å lede OL-sendingene sammen med Carsten, sier Rimmen som byr på dette fotografiet for å oppsummere året som snart har gått. Foto: Privat.