Bjørn Kristoffer Bore skriver i en kommentar i Vårt Land at pågripelsen av to norske journalister er den minst sjokkerende nyheten denne uken.

- Jo, det er en trist nyhet, og jeg har all medfølelse med de to NRK-journalistene som ble holdt 32 i timer i arrest i Qatar. Men det er ingen grunn til å være overrasket, for det har skjedd så mange ganger før i Qatar, skriver Bore.

Les også: Qatar: NRK-journalistene ble pågrepet for å filme på privat område

Han mener NRK og TV 2 burde ta grep når de nektes å drive kritisk journalistikk for å vise baksiden av VM-medaljen.

- TV 2 og NRK skal vise glansbildet fra en gravplass, og de balanserer dette opp med undersøkende, kritisk og god journalistikk fra Qatar, sier Bore til Kampanje.

- Men når de blir arrestert for å prøve å gjøre dette, så hindres de å vise baksiden av medaljen. Da mener jeg de burde vurdere å begrense hvor mye de skal sende av fremsiden. Vurdere å fjerne seremonier og enkelte kamper for eksempel for at Qatar og Fifa skal skjønne alvoret. Det ville være å sende et tydelig signal til et bølleregimet, legger Bore til.

- Olav T. Sandnes i TV 2 forklarer at hvis de boikotter, så er de ikke tilstede. Hva tenker du om det?

- Jeg ber dem ikke om å boikotte, men av hensyn til balansen, så burde de sende mindre av programmet når de får drive mindre kritisk journalistikk, forklarer Bore.

Les også: NRK-sjefen etter Qatar-dramaet: - Sitter svært langt inne å boikotte fotball-VM

Bore forklarer at han selv er grunnleggende mot boikott, nettopp fordi journalister kan få anledning til å drive kritisk journalistikk og at det kan ha positive effekter.

- Når ikke arrestasjonen av to norske journalister fører til boikott. Hvor tror du grensen går da?

- Det har ikke jeg svaret på, men man skal være forsiktig med boikottvåpenet. Jeg mener det er viktig at det blir sendt et signal til Qatar og at NRK og TV 2 må tenke på balansen, sier Bore.