Story House Egmont skriver i en melding at de nå styrker satsningen på trening og helse med et tverrfaglig team og «ambisiøse planer». Det nye «treningsuniverset» skal bygges rundt merkevaren Shape Up og består av en rekke tilbud og innhold på flere plattformer. 

- I et hav av informasjon om trening, helse og kosthold, skal Shape Up-universet være en sunn motvekt. Merkevaren Shape Up har lang tradisjon som troverdig avsender. Vår ambisjon er å oppfordre til en balansert livsstil med rom for trening og sunn mat, men også sjokolade og avslapning. Vi ønsker å vise at god helse ikke nødvendigvis er synonymt med en kropp med lav fettprosent. Felles for vårt innhold er at våre modeller og profiler representerer sunnhet og god helse, sier Hanna Sundquist, leder av det nye teamet. 

Sundquist har vært vært redaksjonssjef i bladet Shape Up de siste fem årene. I tillegg skal hun være kjent som treningsinstruktør, treningsprofil og podkaster. 

Får 12 Shape Up-ambassadører
I forbindelse med den nye satsingen har Shape Up tilknyttet seg 12 faste ambassadører som skal bidra med innhold til Shape Ups plattformer. De skal ha spisskompetanse innen blant annet styrketrening, crossfit, triatlon og yoga. 

Ifølge Sundquist fikk de bekreftet hvor sterk Shape Up-merkevaren er da de søkte ambassadører, ettersom «flere hundre kvinner» meldte seg.

- I prosessen med å ta inn ambassadører var det vesentlig at denne gruppa skulle bestå av et mangfold av ulike personer med forskjellig bakgrunn og utgangspunkt, etnisiteter, aldere og kroppsfasonger. Ambassadørene er spredt rundt i hele landet, og har forskjellig spisskompetanse. Vi har blant annet en verdensmester i taekwondo, en danser, en kvinnehelseekspert og en rå crossfit-dame i Tromsø, sier hun. 

Satser på annonser på tvers av plattformer
Shape Up er i dag tilstede på sosiale medier som Instagram, YouTube og Facebook - i tillegg til podkast, printmagasinet og eventer. Ifølge meldingen har bladet Shape Up 79.000 lesere, mens podkasten «Treningspodden» skal ha et lyttertall på 1,47 millioner. 

Nå styrker de også satsningen på blant annet treningsarrangementer, konseptsalg og nye innholdskonsepter på sosiale medier. Planen er at de i løpet av 2022 skal avholde minst fire store treningsarrangementer. 

- Det første finner sted i juni 2022 på Vestlia resort på Geilo. Dette er en helg fylt med trening, foredrag, spa, goodiebags, shopping og god mat. Før pandemien gjennomførte vi også Shape Up Convention med stor suksess, noe vi har planer om å ta opp igjen nå. Dette er en hel dag med variert treningstimeplan, foredrag, stands, konkurranser og sosiale happenings, sier Sundquist til Kampanje. 

Konseptsalget innebærer at de nå i større grad skal satse på å få annonsører med på avtaler på tvers av plattformer. 

- Vi har for eksempel mulighet til å sette sammen pakker der annonsører kan være synlig både på Instagram, YouTube, podcaster, i magasinet, hos våre ambassadører og på treningsarrangementer, fortsetter hun. 

Målgruppen er hovedsakelig treningsinteresserte kvinner mellom 18 til 35 år. 

Vi appellerer både til den hardbarka treningsentusiasten og til personen som ønsker å komme i gang. En stor del av målgruppen er svært aktive i sosiale medier, og vi ser stor interesse for nye treningsopplevelser i form av events, treningsøkter sammen med venner og ikke minst sunne oppskrifter man kan teste ut hjemme. I korona-tiden gjennomførte vi flere pop-up treningssamlinger i Oslo, og til Shape Up weekend i juni 2022 har vi allerede 300 påmeldinger, avslutter Sundquist.